Son zamanlarda verdiği konserler, düzenlediği resim sergileri ve yaptıkları etkinlilerle adından çok söz ettiren Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri verdikleri yıl sonu konseri ile dinleyicileri büyüledi.



"Evren konuşkandır ve müzikle konuşur"
 
Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin açılış konuşmasını yapan okulun Edebiyat Öğretmeni Engin Kıvrak yaptı. Kıvrak, "Evren konuşkandır ve müzikle konuşur. Evreni anlamanın yolu müziği anlamaktan geçer. Zira bütün evren, müzikal prensipler üzerine kuruludur. Bir notanın vesile kılığı şey, yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir anın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanmasıdır." dedi.



Dinleyenlere müzik ziyafeti sundu

 
Açılış konuşmasının ardından konser bölümüne geçildi. İlk olarak, Şef Didem Arslan yönetimindeki orkestra Barok ve Klasik dönemden seçtikleri birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Ardından yine Şef Didem Arslan yönetiminde orkestra, Türk müziği eserlerinin Batı müziği formlarında düzenlediği parçaları coşku ile söyledi. Şef Emel Oku Koyuncu yönetimdeki çok sesli koro ise seslendirdiği türkülerle dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.



Performansları tam not aldı


Yıl sonu etkinliğinin devamında modern halk müziği topluluğu yurdun her yöresinden klasikleşmiş türküleri söyledi. Yaklaşık iki saat süren konser Düzceliler'e güzel ve keyifli dakikalar yaşattı. Öğrencilerin göstermiş olduğu performanslar da izleyenlerin beğenisini topladı.

Konserin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi koro şefleri  Emel Oku Koyuncu'ya ve Didem Arslan'a çiçek verdi.