2014-2015 Eğitim öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi başlayacak. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman öğretmen ihtiyacı konusunda son durumu, iyi bir eğitim yılı için gerekenler ile okul yöneticileri atamalarına yönelik yapılan eleştirilere açıklık getirdi. Yurtman, Şuan Düzce'de başlayacak olan yeni eğitim yılıyla birlikte görev yapacak 30 ana okulu, 150 ilkokul, 118 ortaokul ve 44 lise olmak üzere toplam 342 okul bulunduğunu söyledi.Öğrenci sayısının 69 bin 317 olduğu açıklayan Yurtman, toplamda 3 bin 676 öğretmenle eğitim öğretime başlanacağını bildirdi.



4+4+4 İLE 16 BİN ÖĞRENCİNİN DÖNÜŞÜMÜ YAPILDI


Milli Eğitim Müdürü, Ahmet Yurtman 2012'de yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte ilkokul ve ortaokulları ilköğretim olarak birleştirilmiş okullardan 37 okulun dönüşümünün yapıldığını ilkokul ve ortaokul olarak bunlar ayrıştırıldığını tahminen 16 bin öğrencininde öğretmen ve yöneticileri ile birlikte dönüşümleri yapılarak kanuna uygun hale getirildiğini söyledi. Yurtman bu çalışmadaki amacın kanuna uyulması ve Fatih Projesi'nin bu yıl ortaokullara da başlanacağı için olduğunu belirtti. Okullarda süren çalışmalarda ise yıl sonu itibari ile toplam 34 okulda yenileme çalışmasının tamamlanacağı ifade edildi.



BAŞARISIZ SONUÇLAR DÜZCE'NİN KADERİ DEĞİL


Yapılan sınavlarda alınan sonuçlara göre Düzce'nin başarı oranında çevredeki illere oranla geride kaldığını ifade eden Yurtman, başarısızlığın Düzce'nin kaderi olmadığı dile getirdi.Yurtman ayrıca bu durumun buradaki öğrencinin ve öğretmenlerin daha az nitelikli olduğu anlamına gelmediğini sadece biraz daha duyarlı ve ilgili olunması gerektiğini vurguladı. Çocuklarının başarılı olmasını isteyen velilere yapmaları gerekenler konusunda fikir veren Yurtman, velilerin okula daha çok gidip öğretmenlerle sık sık görüşmeleri çağrısında bulundu.



MİLLİ EĞİTİM OLARAK BİZ KARAR VERMİYORUZ


Bu yıl ilk defa değerlendirmeye tabii tutulan okul müdürü sayısının 111 olduğunu açıklayan Yurtman, 65 okul müdürünün görevine devam etmemesi kararı alındığı belirtti. Sözlerine, "Buna milli eğitim olarak biz karar vermiyoruz"diye devam eden Yurtman, buna karar verilmesinde okul aile birliği başkanı, okuldaki en yaşlı öğretmen ile en genç öğretmen ve öğrenci meclis başkanı il veya ilçe şube müdürü hepsinin neticesinde çıkan sonuca bakıldığı söyledi.



"Ben sadece kendi verdiğim puanı bilirim" diyen Milli Eğitim Müdürü Yurtman, Düzce'de bir okul yöneticisinin kaç puan aldığını bilemeyeceğini söyledi. Sonuçların bakanlık tarafından duyurulduğunu söyleyen Yurtman, yapılması gerekeni bakanlığın söylediğini aktardı. Bu uygulamada amacın yalnızca kaliteyi artırmak olduğunu da sürecin olumlu olduğunu da sözlerine ekledi.


ÖĞRETMENLİK DERS SAATİYLE SINIRLI DEĞİL



Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, öğretmenliğin sadece ders saatiyle sınırlı olmadığını bu görevin tatilinin de yazının kışının da olmadığını ifade etti. Kendisinden yardım isteyen öğrenciye her ne koşulda olursa olsun yardımcı olması gerektiğini belirti.



Yurtman,"Resmi olarak bakanlığın bir takvimi vardır fakat bunun dışında kalan zamanda da öğretmen her zaman öğretmendir"dedi.


22 OKULUN TAŞIMA İHALESİNİ YAPIYORUZ



Ilkokullarla ilgili taşıma ihaleleri yapıldı diyen Yurtman, uzak yerlere ihale yapılması konusunda sıkıntıların yaşandığını söyledi.



Özel durumu olan öğrencilerin durumunu özel takip ettiklerini söyleyen Yurtman, her bir öğrencinin tek tek evinden alındığını mesafelerinin ölçüldüğünü, teklifin ona göre verildiğini bir kısmının yapıldığını söyledi. Taşımalı olarak okula gelecek öğrencilerin yemeklerinin yiyebilmeleri için yemek ihalesinin de gerçekleştiğini belirten Yurtman, öğrencilerin pazartesinden itibren yemeklerini yiyebileceklerini belirtti. Liselerle ilgili ihalelerin lise öğrencilerinin yerleşimi henüz tamamlanamadığı için bitmediği, öğrencilerin okulları belli olduktan sonra ihalenin yapılacağıni belirtti.



BİZ KENDİ BİLDİĞİMİZİ YAPACAĞIZ


Milli Eğitim Müdürü Yurtman değerlendirmeye tabii olan okul müdürlerinin değerlendirilmesi noktasında hata payının olabileceğini belirterek okul müdürü atamalarıyla ilgili tepkilere yönelik "Biz kendi bildiğimizi yapacağız"dedi. Yanlışa düştükleri konuda ise yanlıştan dönerek doğrusunu yapacaklarını da belirterek sözlerini tamamladı.

 

 

Haber: S. Kaşkır