Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme antrenörleri otistik vatandaşlarımıza yüzme öğretiyor. Engelli vatandaşları sosyal hayatın içine daha fazla katmak amacıyla açılan kursa ilk etapta 5 öğrenci katılırken engelli çocukların anneleri de onlarla birlikte yüzme kursuna katılıyor. 2012 yılında ilk defa Düzce gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarına 280 öğrenci haftanın 5 günü katılırken bunların yanı sıra engelli vatandaşlar da unutulmadı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Elif Ay, Engelli vatandaşların hem sosyal anlamda gelişmeleri hem de sağlıklarına olan katkısından dolayı yüzmenin önemine değindi.
Ay,  “ İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran’ın fikriyle engelli vatandaşlarımızın havuzda engelllerini kaldırmak için yola çıktık. Haftanın bir günü Pınar Kıyak Antrenörümüz ile birlikte öğrencilerimizle yüzüyoruz. Onların durumları biraz farklı olduğu için ailelerini de havuza alıyoruz. Onların da yardımı ile çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Yüzme onların sosyalleşmelerinin yanı sıra bazı kaslarının da çalışmasını sağlıyor. Böylece onlar spor yaparken fiziksel olarak da değişime de sağlıklı bir şekilde uğruyor. Sadece engelli değil tüm vatandaşlarımızın yüzme sporu ile ilgilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörlerinden Pınar Kıyak ise,otistik çocuklara ders verildiğini anlattı.
Kıyak,  “ Şu ana kadar 280 öğrenciye yüzme öğretiyoruz. Onların yanı sıra otistik çocuklarımıza da yüzme öğretiyoruz. Onlarla birlikte hayata tutunmak çok güzel bir duygu. Amacımız hem otistik çocuklarımız hem de diğer 280 çocuğumuz arasından milli yüzücü çıkarmaktır” diye konuştu.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme kursuna Mutluhan Eker, Arzu Gülcan, Kaan Aydın, Mehmet Ali Yıldırım ve Ömer Çevik isimli otistik öğrenciler katılırken Mutluhan’ın annesi Aydan Eker Er, “ Biz Ereğli’den geliyoruz. Mutluhan buraya gelmeyi iple çekiyor. Her gün yüzme antrenörlerini soruyor. Burada çok iyi eğleniyor ayrıca onun kendini iyi hissetmesi de bizi memnun ediyor. Düzce gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’a böyle bir hizmeti hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.