Yaklaşık bir buçuk ay önce,  Bolu’da Hattat Emin Barın Caddesi Özkur Apartmanı’nda, arkadaşlarıyla birlikte oturduğu dairenin camından düşerek hayatını kaybeden 26 yaşındaki Mahmut Yılmaz’ın ölümü herkese yasa boğmuştu. Genç öğretmenin, kaza sonucu mu düştüğü, yoksa intihar mı ettiği konuşulmuştu.

AİBÜ MEZUNU MAHMUT ÖĞRETMEN, DÜZCE’DE GÖREV YAPIYORDU

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan Mahmut Öğretmen, en son Düzce’nin Musababa Köyü’nde bulunan Musababa Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapıyordu. En büyük hayali okullara kütüphane yapmak olan Mahmut Öğretmen, bu hayalini gerçekleştiremeden hayata veda etti. Mahmut Öğretmenin hayaline Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri sahip çıktı. AİBÜ Kütüphane Topluluğu, sosyal medya üzerinden “Kütüphane Kurma Hayali Gerçek Oluyor” isimli bir proje başlattı. Kampanya kapsamında ilk olarak Milli Egemenlik İlkokulu’na kütphane oluşturulacak. Kitap bağışmalak isteyenler, kitaplarını AİBÜ Kütüphanesi’nde görevli olan Murat Ağar isimli görevliye 3 Aralık tarihine kadar teslim edebilecekler.

İLK KÜTÜPHANE MİLLİ EGEMENLİK İLKOKULU’NDA

AİBÜ Kütüphane Topluluğu’ndan, konuyla ilgili bir açıklama yapılarak şunlar  belirtildi; “Üniversitemizde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği okumuş, Düzce'de görev yapmış olan Mahmut Yılmaz, yakın bir zamanda hayatını kaybetti. Kendisinin kütüphane oluşturmak gibi güzel bir hayali vardı. Şimdi o hayali gerçekleştirmek bize düşüyor. Bu kapsamda Milli Egemenlik İlkokulu'na kütüphane yapılacak. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. 3 Aralık'a kadar kitap toplanacak, (kaynak: bolugündem)