Yaklaşık 16 yıl atıl kaldıktan sonra Düzce Eski Valisi Ali Fidan'ın girişimleriyle yurda dönüştürülen kalıcı işyerleri, öğrencileri ağırlamaya başladı. 1999 Marmara Depremi'nin ardından inşa edilen Kalıcı Konutlar'daki işyerlerinin devlet yurduna dönüştürülmesinin ardından Düzce Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin barınma sorunu önemli ölçüde ortadan kalktı. Kalıcı Konutlar'daki yurtlardan biri olan Mahpeyker Sultan Kız Yurdu'na ziyarette bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve il yönetim kurulu üyeleri, atıl vaziyetteki binanın tertemiz bir yurda dönüştürülmesinin Düzce adına büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Kudret Koz ve Yurt Müdürü Nalan Arıkan’dan yurt ve Düzce genelindeki barınma konusu ile ilgili bilgi alan İl Başkanı Hikmet Keskin, yurtlarda kalan öğrencilerle de sohbet etti.

Başvuran her öğrenci yurtlara alındı
Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Kudret Koz, yurtlarla ilgili bilgiler vererek, “Toplamda 1746 öğrencimiz bu yurtlarımızda barınabilecek. İl toplamında 7500 sayısını bulduk. 1260 adet yatağımız boş. Tek sorunumuz Akçakoca’da erkek yurdunda yedekteyiz. 230 kapasitesi var orasının. Oraya da bir yurt açacağız. Bu sene Kredi Yurtlar Kurumu'na başvuran her öğrenciyi aldık.” diye konuştu.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, kız yurdunda öğrencilerle sohbet ederek onların sorunları olup olmadığını sordu. Keskin, samimi bir ortamda geçen ziyarette öğrencilere kendi öğrencilik dönemindeki yaşadıklarını anlattı.

“Düzce’mizde bu sorunu el birliği ile aştık”
Kredi Yurtlar Kurumu ziyareti hakkında konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, il başkanlığı görevine geldiği zaman dönemin valisi olan Ali İhsan Su'ya atıl durumdaki işyerlerinin yurda dönüştürülmesinin Düzce adına daha faydalı olacağını söylediklerini belirterek, “Gelinen noktada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Düzce Milletvekillerimiz Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile birlikte Ankara’da bir dizi ziyaretler yaparak bu binaların devredilmesini sağladık. Kısa bir süre içinde Düzce Valiliği'nin de desteği ile atıl vaziyetteki binaları yavrularımız için faydalı birer yuva haline getirdik. Öğrencilerimizle sohbet ettik ve onların da şartlardan memnun kaldığını gördük. Düzce’mizde bu sorunu el birliği ile aştık. Bu bizim hayalimizdi ve gerçekleştirdik. Bundan sonra diğer hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” ifadelerinde bulundu.