Sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Düzce Doğa Okulları, bu kez yardım elini Doğu ve Güneydoğu illerine kadar uzattı. 2015 yılının son günlerinde başlatılan yardım kampanyası ile Ağrı ve Adıyaman'da çok çetin kış şartları altında okula gidip gelen öğrencilerin eksiklikleri giderildi.

 

Küçük bir adımla başladı, kampanyaya dönüştü

Kampanyanın tohumları Yerli Malı Haftası'nda atıldı. Ekoloji Dersi'nde hazırlanan yiyecekleri Tutum ve Yatırım Haftası kapsamında düzenlenen kermesle satışa sunan Doğa Anaokulu minikleri, önemli bir gelir elde etti. Bu parayı ihtiyacı olan bir köy okulu öğrencileri için harcamak isteyen öğretmen ve velilerin okul arayışı çok uzun sürmedi. Ağrı'daki bir köyde bulunan Eleşkirt Mollahüseyin İlkokulu öğrencilerinin kışlık giyim ve kırtasiye malzemesi ihtiyacı olduğunun öğrenilmesi üzerine hemen harekete geçildi. Yardım adına küçük bir adımla başlayan bu girişim kısa sürede büyüyerek bir kampanyaya dönüştü. Adı da "Küçük Hayallere Umut" projesi oldu.

 

13 öğrencinin hayali gerçeğe dönüştü

 

Eleşkirt Mollahüseyin İlkokulu'ndaki 13 öğrencinin hayallerinin gerçeğe dönüşmesini sağlayan kampanyaya Kızılay'dan da destek geldi. 13 öğrencinin ihtiyaçlarını öğrenmek için sınıf öğretmenleri ile irtibata geçen Doğa Anaokulu idaresi, ağırlıklı olarak mont ve kırtasiye malzemesi yönünde eksiklikler olduğu bilgisini aldı. Bu doğrultuda Doğa Anaokulu miniklerinin kermesten elde ettiği parayla ihtiyaçlar alındı. Yardımlar bununla da bitmedi. Kampanyayı öğrenen velilerin desteği kermesle sınırlı bırakmadı. Yepyeni kıyafetler ve daha fazla ihtiyacın giderilmesi için para yardımında bulunan bir çok aile, bir köy okuluna giden umut ve mutluluğa önemli bir katkı sağladı.

 

Kızılay'dan ulaşım desteği

Tüm hazırlıklar tamamlandığında ise devreye Kızılay girdi. Kargolama ve gönderim konusunda Düzce Doğa Anaokulu'na destek veren Kızılay, paketleri büyük bir heyecanla bekleyen köy okulu öğrencilerine ulaştırdı.



Bu soğuk kış günlerinde okula gidip gelirken kendilerini sıcacık tutacak montlarına kavuşan öğrencilerin duygularını Doğa öğrencileriyle paylaşmak için videoya alan sınıf öğretmeninin kaydettikleri izleyenlerin yüreklerini okşadı. Mutlulukları yüzlerinden okunan minikler, gelen yardımlar için teşekkür ederken, en çok neleri sevdiklerini soran öğretmenlerine içten bir gülümsemeyle cevap verdi.


Düzce Doğa Ortaokulu da "Eğitimde Umut Işığı" oldu

Öte yandan Doğa Anaokulu öğrencilerinin ağabey ve ablaları da önemli bir kampanyaya ortak oldu. Düzce Doğa Ortaokulu ile Kızılay Düzce Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Eğitimde Umut Işığı" projesi kapsamında öğrenci ve velilerin destekleriyle kırtasiye ve kışlık giyim malzemeleri Adıyaman’daki bir köy okula paketlenip gönderildi. Adıyaman Besni İlçesi Boybeypınarı Köyü'nde bulunan Boybeypınarı İlkokulu'na malzemelerin dağıtımı Kızılay Adıyaman Besni Şubesi yetkililerince gerçekleştirildi ve koliler köy okuluna ulaştırıldı. 

Eğitimde başarı çıtasını sürekli yüksek tutan ve bu hedefle birbirinden farklı yöntem ve gelişmiş teknikleri öğrencileri ile buluşturan Düzce Doğa Okulları için ne ilk ne de son olacak bu önemli yardım kampanyalarının daha bir çok yüreğe dokunması amacıyla artarak devam edeceği öğrenildi.

Haber:C.ÜSTÜNER