Hükümet, YBO'ların kapatılması konusunda çalışma başlattı. Taslak kesinleşirse Düzce’de 897 öğrencisi ve 50 öğretmeni olan 2 yatılı bölge okulu kapatılacak. YBO'lardaki öğrenciler ve okul binalarının ne olacağı konusu da netleşecek. YBO'larda okuyan öğrenciler taşımalı sisteme geçecek. YBO olarak yıllarca görev yapan okul ve pansiyon binaları ise ihtiyaç sahibi kurumlara devredilecek. Burada öncelik üniversiteler ve okulların olacak.

İki kapatma gerekçesi

Hükümetin sürpriz bir şekilde YBO'ları kapatma kararının altında iki gerekçe öne sürülüyor. Bunlardan ilki güvenlik. İkincisi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın ısrarla üzerinde durduğu 'aile' meselesi olarak gösteriliyor. Erdoğan'ın küçük yaştaki çocukların anne ve babalarıyla kalarak eğitim hayatlarını sürdürmesi için gerekenlerin yapılmasını istediği belirtiliyor.

Düzce’de iki YBO eğitim veriyor

Düzce’de Cumayeri ve Yığılca’da olmak üzere 2 yatılı bölge okulu eğitim veriyor.
1990-1991 Öğretim yılından itibaren Pansiyonlu İlköğretim Okulu olarak Eğitim Öğretime devam eden Cumayeri ilk öğretim okulunun ismi , 2005-2006 Eğitim öğretim yılı başında Cumayeri YİBO olarak değişti.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sisteminin gelmesiyle birlikte okulun ortaokul olmasına karar verildi ve adı da Cumayeri Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) oldu. Cumayeri YBO, 16 derslik , 24 öğretmen, 410 öğrenci ile eğitim veriyor.

1999 depremi sonrası eğitime başlayan Yığılca Orhangazi Yatılı Bölge Ortaokulu ise yeni ve modern binasında 23 derslik, 26 öğretmen, 487 öğrenci ile eğitim veriyor.

Yığılca’ya şans doğdu

YBO’ların kapatılmasıyla açığa çıkacak olan yurt binası Yığılca için yeni bir şans doğurdu. İlçenin yıllardır hayali olan üniversite gerçekleşebilecek. 500 kapasiteli modern yurdun üniversite öğrencileri için büyük kazanç olacağı düşünülürken, Yığılca’nın bu kararla çok avantajlı duruma geçeceği ve ilçeye üniversite kazandırmak için çalışmaların hemen başlayacağı öğrenildi. 

Haber: H. İŞCAN