Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve 81 ilin Vali eşleri tarafından eş zamanlı yürütülen “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim” projesi Düzce’de hayata geçiyor. Düzce'de maddi imkansızlık nedeniyle okuyamayan kadınlara yönelik başlatılan proje Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su tarafından yönetilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, Gönül Elçileri ve kadınlar için mesleki eğitim projesi kapsamında faydalanmak isteyen tüm bayanlar mezuniyetlerine bakılmaksızın başvuru yapabilecek. Başvurmak isteyenlerin 04 Aralık 2013 tarihine kadar meslek liselerine veya Halk Eğitimi Merkezlerine başvurmaları gerekiyor.
Gönül elçileri ve kadınlar için mesleki eğitim projesinin amacı ekonomik açıdan yetersiz koşullarda olan, imkansızlıklar içerisinde okuyamamış genç kızlara, kadınlara meslek edindirmek ve yarım kalan eğitimlerinin tamamlanması konusunda gerekli desteği vermek.
Öte yandan Mesleki Açıköğretim Lisesine 2012 yılı sonrasında ortaokul ve imam hatip orta okulunu tamamlayan erkekler başvurabilecek.
Haber;S. KAŞKIR