Düzce Valisi Zülkif Dağlı, hayırsever Esvet Sarıoğlu ile Akçakoca İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu’nun yanına yaptıracağı Dilek Horoz Sarıoğlu Anaokulu için protokol imzaladı.

Valilikte düzenlenen protokol imza törenine, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okulu yaptıracak hayırsever iş adamı Esvet Sarıoğlu katıldı.

İmza törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dağlı, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hedef, 2017 yılında Düzce’deki tüm okulları tekli eğitime geçirmektir
Okullaşma anlamında yeni okullara ihtiyacın olduğunu belirten Dağlı şunları söyledi: “Akçakoca ve il merkezimizdeki 8 okulumuzda ikili öğretim hala devam ediyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu okulları tekli eğitime geçirmek olacak. Bunun için önemli yatırımlara hayırseverlere ihtiyacımız var. Bu manada hayırseverlerin yaptıkları yardımlar bizim için her manada önemli. 8 okul az değil. Sayın Başbakanımız 2019 yılının sonunda okullarda tekli eğitime geçileceği talimatı vermişti. Hedefimiz 2017 yılında Düzce’deki tüm okulları tekli eğitime geçirmektir. Bunu hayırseverlerimizin desteğiyle hep birlikte yapacağız.” Dedi.

TEOG'da tam puan alan iki öğrenciyi ağırladı
Dağlı, törenin ardından hayırsever Sarıoğlu ile bir süre sohbet etti. Okul protokolü imzalama töreninin ardından Vali Dağlı, TEOG'da tam puan alan iki öğrenciyi kabul etti.



Makamda gerçekleşen kabulde TEOG-1’de bütün soruları doğru cevaplayan İsmetpaşa Ortaokulu Töreni 8.Sınıf öğrencisi Mevlana Yunus Aladağ ile Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Elif Nisa Uzun’u tebrik eden Dağlı, öğrencilere başarılarının devamını dileyerek hediye takdim etti.