Hayırsever İşadamı Zeki Sevil ile oğlu Yiğit Sevil, Akçakoca'daki Aşağı Ayazlı Mahallesi'nde bulunan eski İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğu arsaya Emine Sevil adına 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yapımı için Vali Ali İhsan Su ile bir araya gelerek protokol imzaladılar.


Valilik bünyesinde gerçekleşen toplantıya Vali Su başta olmak üzere Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile İşadamı Zeki Sevil ile oğlu Yiğit Sevil katıldı. Okul yapımı için gerekli protokolün imzalandığı toplantıda Vali Ali İhsan Su başta olmak üzere Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ile İşadamı Yiğit Sevil konu hakkında açıklamalarda bulundu.


Vali Su eğitim konusunun üzerinde çok durduklarını belirterek konuyla ilgili duygularını ifade etti. Su, “Yavrularımızın geleceğe hazırlanması ülkemizin de geleceğe taşınması açısından çok önemli. Onları çok güzel mekanlarda, kalitesi yüksek eğitim alanlarında eğitim görmeleri önemli. İlimizde birçok eğitim yatırımları devam ediyor. Bunlar içerisinde kamu ağırlıklı olarak yatırımlar sürerken sağ olsunlar hayır sever vatandaşlarımızda imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlıyorlar. Sevil ailesi daha önceden de ilimizde eğitim yatırımları yapmış bir aile. Demek ki hayırseverlik faaliyetleri bağımlılık yapıyor. Daha önce 20 derslikli bir okul inşa ettirmişlerdi. Şimdi de Akçakoca ilçemizde 16 derslikli bir okul inşa ettiriyorlar. Yiğit beyin annesi Emine Sevil adına bir Anadolu imam Hatip Lisesi inşa edecekler. Ben güzel hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Yapılacak okulla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman şunları dile getirdi. “Bu davranışların diğer hayırsever vatandaşlara da örnek olmasını dilediklerini belirtti. İlimizde hayırseverlerin sayısı çok fazla değil. En son Hamdi Akın beyin okulunu açtık. Akçakoca’da da bir hayırseverimiz imam hatip okulu yapacak. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz ve desteklerinin devamını diliyoruz. Bu davranışın maddi durumu iyi olan diğer arkadaşlara da örnek olmasını diliyoruz”


İşadamı Yiğit Sevil herkese teşekkür ederek, imkanları dahilinde bu tür faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizdi. Sevil, “Bize böyle bir şans verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu yardımları elimizden geldiği kadar arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Umarım bu okuldan vatana millete hayırlı evlatlar yetişir” şeklinde açıklama yaptı.

Haber; Y.Sever