Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında Toplumsal Gelişim Merkezi ‘nin girişimleriyle Düzceli hayırsever Ala Sarsılmaz tarafından yaptırılan İhsaniye İlkokulu okul öncesi biriminin açılışı yapıldı.

İhsaniye İlkokulu bahçesindeki açılış törenine Vali Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran,Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, Ala Sarsılmaz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde okul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu.Vali Adnan Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada sosyal sorumluluğun güzel bir örneğinin sergilendiğini ifade ederek “ Bu güzel örneklerin sayısının artmasını ve hayırseverlerin birbirleriyle yarışmalarını bekliyorum” dedi.

Hayırsever Ala Sarsılmaz ve Latif Aral Aliş’e katkılarından ötürü teşekkür eden Vali Adnan Yılmaz, Düzce’deki prefabrik okullardan birinin çağdaş okullar seviyesine ulaştırılması için de söz aldı.
Anaokullarının, fidana can suyu verilmesi gibi önemli bir görevini yerine getirdiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, bu denli donanımlı bir okulu Düzce’ye kazandıran herkese teşekkür etti.
Çocukluk yıllarında kazanılan davranışların yetişkinlikte bireyin kişilik yapısını belirlediğine dikkat çeken TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak “ TOGEM olarak söz verdik 2 yıl içinde eğitim birimi sayımızı 500’e çıkartacağız.” Dedi.
 Eğitime her Düzcelinin bir tuğla koyması gerektiğini söyleyen Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, eğitim projelerinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından hayırseverlere katkılarından dolayı Vali Adnan Yılmaz ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran tarafından plaket verildi.

 Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Anaokulunun sınıflarını gezen konuklar, minik öğrencilerle yakından ilgilenerek hediyeler verdiler.

Haber; S. KAŞKIR