Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Peygamberimiz(SAV)’in hayatını (Siyer-i Nebi) içeren yarışma için toplantı yapıldı.

Yarışmanın amacı yetişmiş meslek erbabı insanların, münevverlerin, mütehassısların, eğitimcilerin, tüccar ve sanayicilerin, beldesini, ülkesini ve ülke gidişatını yönlendirmeye çalışan sistem ve organizasyonları daha iyi tanıyıp, politikalarını hesap edebilmek, ayrıca projeler geliştirerek Düzce’ye, ülkeye ve dünya ülkelerine destek olmak şeklinde belirtildi.

Bu seneki yarışmanın il genelinde bütün okullarda yapılması planlandığı belirtilirken sınava katılım sağlayan öğrenci sayısı hedefi 24.000 olarak açıklandı. İlk sınav 23 Mart Perşembe günü, ikinci sınavın ise 8 Nisanda il genelindeki bütün okullarda yapılacak. Sınavda başarılı olan öğrencilere hediyeler verilecek.

Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, yarışmanın önemine vurgu yapıp, toplantıya katılanlarında aynı hassasiyetle konunun önemini kavrayıp çalışma yapmalarını istedi.