Akçakoca’nın uzun uğraşlar verdiği fakülte açma çalışmaları sonucunda bu yıl Uluslararası İlişkiler

ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olmak üzere iki bölüm ve 240 öğrenci ile eğitime başlayan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde önümüzdeki akademik yılda İktisat Bölümü'nün açılması onaylandı. Ayrıca bir bölümün daha açılmasıne yönelik çalışmaların başladığı öğrenildi.

Sevindirici haberi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Çakar, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi ziyaretinde bizzat iletti.

Konu ile ilgili olarak Akçakoca Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Başkan Yemenici, yaptığı bilgilendirmede; "Bildiğiniz gibi bu öğretim yılında 240 öğrenci ve iki bölümle Siyasal Bilgiler Fakültemizi Sayın Bakanımız Faruk Özlü’nün ısrarlı çalışmalarıyla hizmete açtık. Altı bölüm açılması ve 2500 öğrenci sayısına ulaşmasını hedeflediğimiz fakültemize önümüzdeki yıl İktisat Bölümü açılması kesinleşti. Rektörümüz bu müjdenin yanında bir ilave bölümün de açılması için çalışmalar yaptıkları müjdesini verdi. Böylece gelecek öğretim yılında (2018-19) öğrenci sayımız 720 olacak. 6 bölümün tamamının açılması halinde üçüncü eğitim öğretim yılına (2019-20) başlarken bu sayı 1500'e ulaşacak. 5 bin 500 öğrenci hedefimizi 2020- 2021 yılında inşallah yakalamış hatta aşmış olacağız. Akçakoca’mıza hayırlı olsun." dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER