Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulundan geleneksel
el sanatları programı öğrencileri için taş, gümüş ve çini işleme atölyeleri kuruldu. Atölyelerin açılışında Düzenlenen programa ilçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Amari ile davetliler katıldı. Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Şamandar atölyeler ve yüksek okulun genel durumu hakkında bilgiler verdi.
Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tezhip, had ve minyatör sanatlarının yanında gümüş, yarı kıymetli taş ve çini işletmecilğinide öğrenerek takı tasarımı konsundada yetkin hale gelmeleri sağlanacağını belirten Şamandar "Öğrencilerin çok yönlü yetişmeleri için kurulan bu atölyeler Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nun halkla bütünleşmesinide katkı sağlayacak. Yüksek Okul ve İş-Kur projesi olarak Meslek Yüksek Okulu atölyelerinde meslek edindirme kursları adı altında düzenlenecek olan gümüş ve yarı kıymetli taş işletmecilği kursları ile mesleği ve işi olmayan kişiler kursa katıldıkları süre boyunca günlük 15 TL ayda 330 TL İş-Kur'dan ücret alacaklar. Kendilerini bu alanda yetiştirme ve daha sonra kendi işlerini kurma olanaklarına kavuşacaklar" dedi.
Şamandar, Kaynaşlı Uluslararası yolların kesiştiği noktada Bolu Dağı etiklerinde Turizm potansiyeli yüksek günde 60 bin kişinin kısa süreli mola verdiği tesisleri olan ve bu özelliklerinden dolayı el sanatları imalatı ve satışı konusunda çok avantajlı bir ilçedir. Düzce opal taşı ile yapılacak takılar ve çeşitli süs eşyaları yurt içi ve yurt dışına pazarlanabilecektir. dedi. İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz atölyelerin kurulmasına ve el sanatlarının geliştirilmesine katkılarda bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Parlak'a teşekkür belgesini verirken yaptığı konuşmada "değer üreten ve herg eçen gün dahada gelişen Meslek Yüksek Okulumuz yaptığı başarılı çalışmalarla ilçenin gelişmesine büyük katkı sağlıyor" dedi. İlçe Belediye Başkanı İsmail Korkmaz taş işlemeciliği bizim ilgi alanımıza griyor. Çok güzel bir girişim Belediye olarak yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz ve emeği geçenleri kutluyoruz" dedi.