2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul Müdürleri katıldı. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin Okul Sağlığı projesi tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

Merkezde kamerası olmayan okul kalmayacak
Düzce’de 2017 yılında Beyaz Bayrak sertifikası almaya hak kazanan 22 okula Dağlı tarafından sertifikaları verildi. Toplantıda konuşan Dağlı, öğrencilerin evin kapısından çıktığından itibaren her şeyinden sorumlu olduklarını kaydederek, “Okullarımızın kamera sistemleri, güvenlik sistemleri ile ilgili geniş bir toplantı yapmıştık. Sizlerde hazırlıklarınızı yaptınız, yapmaya devam ediyorsunuz. İlçelerimizde kameralar tamamladı. İl merkezinde de önümüzdeki hafta köylere hizmet götürme birliği marifetiyle ihalelerimiz yapılacak. Merkezde de kamerası kalmayan okul kalmayacak. Bildiğiniz gibi Toplum Yararına Proje (TYP)’den 35 tane özel güvenlik personeli ilimize tahsis edildi. Geçen hafta çalışma bakanımızla yaptığımız görüşmede 50’ye çıkarılması yönünde talebimizi ilettik.” dedi.



Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanımız ilimize teşrif edecekler
2018 yılında tamamen tekli eğitime geçmek yönündeki çalışmaları hızlandırdıklarına değinen Dağlı, “Projelerimiz devam ediyor. Geçen yıl başlayanlar, gelecek yıl başlayacak olanlar var. Bu projelere son sürat devam edeceğiz. Ayrıca yakın zamanda Milli Eğitim Bakanımız ilimize teşrif edecekler. Belki birkaç açılış olacak. Milli Eğitim Bakanımıza eksiklerimizi kalan işlerimizi de arz etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz kat kat daha yukarı çıkmaktı
Okullarının başarısının okul müdürlerinin başarısı ile orantılı olduğunu belirten Dağlı, “Hedefimiz geçen yıl bulunduğumuz noktadan kat kat daha yukarı çıkmaktır. Arkadaşlarımız bunlar için uğraşıyorlar. Hepinize gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Okulların çevrelerinde sigara satışlarını kesinlikle müsaade etmeyeceğiz
Bağımlılıkla mücadele hakkında görüşlerini dile getiren Dağlı, “Hem alta doğru ilerliyor hem yukarı doğru ilerliyor. 60 yaşındaki bir adamda da bağımlılık var bakıyorsun 11-12 yaşındaki çocukta da var. Sigara konusu önemli okulların çevrelerinde sigara satışlarını kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Okulumuzdaki yöneticiler Emniyet görevlileri ile irtibat halinde olsunlar. Bağımlılıkla mücadelede rehber öğretmenlerimiz istekleri çok iyi olduğunu öğrendim. Bizi gerçekten memnun etti.” ifadelerinde bulundu.

Haber:Y.SEVER