Katıldığı bir tören sonrası gazetecilere eğitim-öğretim yılının sona ermesini değerlendiren Düzce Valisi Ali Fidan, velilere karneleri anlayışla karşılaması çağrısı yaptı.

“Üzücü olaylara meydan verilmesin”

Vali Fidan, “Eğitim-öğretim yılı yarın tamamlanacak. İlimizde 70 bine yakın öğrencimiz alacağı karne ile tatile girecek. Öncelikle velilere karneleri anlayışla karşılamasını, çocuklarını sadece notlarıyla değil genel olarak değerlendirmesini ve üzücü olaylara meydan vermemesini özellikle rica ediyorum. Anne ve babalar elbette çocuklarının başarılı olmalarını ister ama her şey akademik başarı karne başarısı değildir. Eğer başarı olmazmışsa onunda neticelerini araştırıp başarılı olmak için gereken tedbirleri almak gerekiyor. Tüm eğitim camiamıza idarecilerimize, öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve velilerimize hayırlı bir yaz tatili diliyorum. Çocuklarımız bu dönemde tabi ki dinlenecek. Çocuklarımız sadece telefonla ya da bilgisayarla değil, kitap okuyarak, oynayarak ve dinlenerek vakit geçirmesini istiyoruz. Ayrıca yarın ki karne töreni ve hafta sonu yapılacak üniversiteye giriş sınavıyla ilgili emniyet tedbirleri alındı. Bu vesileyle sınava girecek gençlerimize başarılar diliyorum.”

“Karne, yalnızca o yılki başarı gösteren bir cetveldir”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, de mesajıyla öğrencileri, öğretmenleri ve anne babaları tebrik etti. Başkan Keleş mesajında şu görüşlere yer verdi: ‘Unutmamak gerekir ki karne ve karnelerde yer alan notlar tek başına bir başarı ölçüsü değildir. Karne, çocuklarımızın yalnızca o yıl içerisindeki başarılarını gösteren bir cetveldir. Önemli olan başarı notlarıyla birlikte çocuklarımıza gerekli ahlaki değerleri de kazandırabilmektir ve unutmamak gerekir ki karnenin sorumlusu hiçbir zaman tek başına çocuklarımız değildir."

“Karne sadece öğrencinin göstergesi değil”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle karne alan öğrencileri kutlayan bir mesaj yayımladı. Keskin, karne ve karnelerdeki yer alan notların tek başına bir başarı ölçüsü olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz karnelerini alıp eve gittiklerinde velilerimiz karne iyiyse tebrik etsin, eğer olumsuz bir durum varsa; “Eksiğimiz, kusurumuz ne?” diyerek değerlendirmesini yapsın. Karne sadece öğrencinin değil, öğretmen, veli ve müdürlerin performanslarınızın bir göstergesidir. ”

Haber:C.ÜSTÜNER