Gündemi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılabileceğinin sinyalini vermesi bazı sendikaları kızdırdı. Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Başkanı Osman Çakmak, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapmayı düşünmediklerini ancak devlet memurlarını hedef alan açıklamalardan ötürü mecbur kaldıklarını söyledi.

Devlet memurları hangi fikre sahip olurlarsa olsunlar, kimle gönül bağları olursa olsun en tepedekinden en alttakine kadar devlet memurluğu görevlerini yaparken tek bağlılıklarının Yüce Türk Milletinin şahs-ı maneviyesi olduğunun altını çizen Osman Çakmak, “Hükümet de kendinden eminse kendine yakın kimi şahıslar hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarının hakkıyla incelenebilmesi için hukukun önündeki tüm engelleri kaldırması gerekir.” Dedi.

BÜYÜK BİR SKANDAL

Hükümetin hukuku engelleyen ve suçlayan tavırlarının hükumet üzerindeki şüpheleri artırdığını öne süren Çakmak, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Bu tartışmaların ilk günlerinde sayın başbakan Pakistan ziyareti dönüşünde hükumetine tehdit olarak gördüğü devlet memurları hakkında dert yanmakta ve bu devlet memurlarının devlet memurluğundan atılabilmelerinin önündeki engeli 657 sayılı devlet memurları kanunundaki iş güvencesi olarak göstermektedir. Yani Sayın Başbakan Devlet Memurlarında iş güvencesini kaldırmak istediklerini açık olarak ifade etmektedir. Bu düşünce ve niyet devlet memurları için son yıllardaki en büyük tehlikedir. Devlet memurluğunda iş güvencesi kaldırıldığında iktidara gelen her siyasi düşünce kendi memur kadrosunu oluşturmaya kalkacaktır ki bu da devlet memurluğu dönemini bitirip hükümet memurluğu dönemini getirecektir. Bunun dillendirilmiş olması bile büyük bir skandaldır. Böyle bir adım atılmaya kalkıldığı taktirde KAMUSEN bunu varlık yokluk mücadelesi olarak görecektir. İş bırakmalardan açlık grevlerine kadar her türlü eylemle buna karşı çıkacaktır.” ifadelerini kullandı…

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kamudaki görevlileri fişlediği ve fişlediği isimleri tasviye ettiği iddialarına ilişkin Çakmak, “İnsanların mensup oldukları düşünce nedeniyle fişlenmeleri bir insanlık ayıbıdır. Bu konu kapatılmamalı ve fişlemeyi yapanlar tespit edilip gerekli cezalar verilmelidir.”dedi.

İŞ GÜVENCESİNİ KALDIRIRKEN DE DESTEK OLACAK MISINIZ?

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Cedidiye camiinde Cuma namazı çıkışında basın açıklaması yapan MEMURSEN’i de eleştiren Çakmak şunları kaydetti:

“Buradan geçtiğimiz günlerde hükumetin bu badireyi atlatabilmesi için Cuma namazı çıkışı siyasilerle duaya çıkan sözde sendikanın temsilcilerine de sesleniyoruz. Hükümet memurların iş güvencesini kaldırırken de destek olacak mısınız? Fişlemeler hakkındaki hassasiyetiniz (!) bilinirken MEB’deki fişlemelerle ilgili neden hiç sesiniz çıkmadı? Bu konularda gereğini yapmazsanız iyi niyetlerini suistimal ettiğiniz üyeleriniz size en güzel cevabı, gereğini yaparak verecektir.”

Haber: S. KAŞKIR