Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Düzce Emniyet Müdürlüğü öğrencilerin öğrenim hayatını güvenli bir şekilde sürdürmeleri adına çalışmalarına devam ediyor.

Ders saatinde okullarından kaçarak internet kafe, kafe ve parklara giden öğrencilerin eğitimlerini aksatmamaları adına Asayiş Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri denetimler yapıyor.

Ekiplerin denetimi sayesinde sabah okullarda ders başlama saatinden itibaren okuldan kaçarak, derslere girmediği belirlenen öğrenciler tespit ediliyor. Anne ve babalarına telefon ile ulaşarak bilgi verilen öğrenciler ekipler aracılığıyla okullarına teslim ediliyor.

Ekipler ne kadar çaba gösterse de her yere her zaman yetişmeleri mümkün olmuyor. Ekiplerin olmadığı saatleri fırsat bilen öğrenciler, okula gitmek yerine park, internet kafe ve kafelerde vakit geçirmeye devam ediyor. Hal böyle olunca okul saatinde şehir merkezinin hemen her noktasında öğrenciler göze çarpıyor. Ekiplerin uygulamaya devam edeceği belirtilirken ailelerin de ekipler kadar hassasiyet göstererek çocuklarını takip etmeleri bekleniyor.

50 kişi sorgulandı
Emniyet güçlerinin gün boyunca yapılan uygulaması kapsamında okul çevrelerinde görülen 50 şahıs sorgulanarak kaba üst aramaları yapıldı. Şahıslar uyarılarak okul çevrelerinden uzaklaştırıldı. Ders saatinde okulda olmayan 35 öğrenci okullarına teslimedilerek ailelerine bilgi verildi. 1 işyerine ise okulda olması gerek öğrencileri iş yerinde bulundurduğu için tutanak tutuldu.

Haber:Y.SEVER