Yeni eğitim öğretim sezonu Selamlar Köyü için açılmadı. Yaşıtları okullarda eğitimlerine başlarken onlar sokakta... Çünkü veliler taşımalı sistem kapsamına alınmadığı için servis verilmeyen köyde çocukların tehlikeli bir şekilde okula gittiğini iddia ederek okula göndermiyor.

 

 

 

 

Selamlar Köyü'nde 110 çocuk evlerinden 1.5 kilometre uzaklıktaki 75. Yıl İlk ve Ortaokuluna giderken öncelikle D-100 üzerindeki sinyalizasyon sisteminin bulunmadığı kavşağı, ardından karayolların bıraktığı daracık bir yan yoldan geçmek zorunda... Öğrencileri daha sonra ise toprak ve başıboş hayvanların kol gezdiği mesire alanı karşılıyor.

 

 

Geçmiş yıllarda taşımalı sistemden faydalandıklarını belirten köy halkı şimdi bu değişimin nedenini soruluyor. Öğle yemeğinin verilmediği okulda bir de servis sorunu eklenmesi nedeniyle çocuklar günde 4 kez evlerine gitmek zorunda kalacak. Bu bir çocuk için her gün 6 km. yol yürümek anlamına geliyor... Köyün çocukları okula giderken korku yaşadıklarını anlatırken bir de sırtlarına verilen yüklerle bu kadar yolu nasıl yürüyeceğini düşünüyor. “Önümüz kış” diyen çocuklar geri kalan toprak yolda nasıl yürüyeceklerinin endişesini taşıyor.

 

 

Köylerinin D-100 karayoluyla ikiye bölündüğünü belirten Köy Muhtarı Rıdvan Tekin, yolda sinyalizasyon, alt veya üst geçit olmadığı için çocukların yanlarında refaketçi olmadan geçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Geçmiş yıllarda taşımalı sistemden faydalandıklarını fakat bu yıl valilik kanalıyla okulun taşımalı sistemden çıkarıldığın belirten Tekin, yetkililerden çözüm bulmasını istedi.
Tekin, "Öğlen yemeğe gelecekler, tekrar geri dönecekler. Akşam tekrar eve dönecekler. Yani günde 6 kilometre yürümüş olacaklar. Bir çocuk bu yürüyüşü gerçekleştirebilir mi? Bir de sırtlarında taşımakta zorlandıkları çantalarla. Biz bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz."dedi.
Güvenli olduğu söylenen yolun çocuklar için tehlikeli dolu olduğunu iddia eden köy halkı ise çocuklarının tam olarak güvenliğinin sağlanmadan okula göndermemekte kararlı

Haber: S. KAŞKIR