2020-2021 eğitim-öğretim yılı yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle başladı. Geçmiş yıllarda da velilerin tepkisini çeken kaynak kitap uygulamasına devam edilmesiyle uzaktan da olsa eğitimin başlamasıyla kırtasiyeler yoğunluğun arttığı noktalar oldu.

Bakanlığın 2018 yılında aldığı “yardımcı kaynak satın alması konusunda zorunlu tutulmayacaktır” kararına rağmen öğretmenler öğrencilerden yardımcı kaynak istemeye devam ediyor. Konu ile ilgili haberimizin ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz yerel basın kuruluşlarında yer alan “Kırtasiyelerde Kaynak Kitap Yoğunluğu” başlıklı haberlerde bahsi geçen konularla ilgili olarak, okullarımız ve öğretmenlerimiz tarafından kaynak kitap konusunda herhangi bir telkin ve yönlendirme yapılamaz. Bu konu ile alakalı Müdürlüğümüze yapılan şikayetlerle ilgili gerekli inceleme ve soruşturma işlemleri yapılmaktadır. Bundan sonra da Müdürlüğümüz tarafından konu ile alakalı gerekli inceleme işlemleri yapılacaktır.”

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr