Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce sürdürülmekte olan "7-19 Yaş Aile Rehberliği Programı", kapsamında yetiştirilmiş olan rehber öğretmenlere "0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı"na oryantasyonlarının amaçlandığı kurs tamamlandı. Düzce'de 56 rehber öğretmen 5 gün 40 saat süren kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Düzce Anadolu Lisesi'nde yapılan törende öğretmenlere sertifikalarını Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yakupoğlu tarafından verildi.


Sertifika töreninde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yakupoğlu, ailenin eğitimde yapı taşı olduğunu vurguladı. Yıllardır aileyi eğitimin içine katamadıklarını belirten Yakupoğlu, bu konuda çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekti.

 Yakupoğlu, "Ailenin okula eğitime bakışı çok önemli.  aldığınız eğitimlerle inşallah ailelerimize ulaşırız. onları eğitim içine dahil etmeye çalışırız. Malum Düzce'de aileden kaynaklı, boşanmış ilgisiz aileler ciddi olarak karşımıza çıkıyor. rehberlik araştırmada aile ve sosyal politikalar bakanlığı da bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyor. "dedi.

Boşanmış ve ilgisiz ailelerin Düzce'deki eğitime etkilerine dikkat çeken Yakupoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler okullarımızda öğrencilerimizin anne babalarına birinci dereceden yakınlarını eğitime bir şekilde dahil edeceğiz. başka çaremiz yok. yoksa bu okul öğretmen ve aileden oluşan üçlü saç ayağının bir ayağı eksik oluyor.  herkes elinden geldiğini yapsın, biz milli eğitim müdürlüğü olarak elimizden geleni sizden esirgemeyiz."

Haber:S.KAŞKIR