Her eğitim yılında yaşanan kayıt parası krizi bu sezon da veli ve öğretmenleri karşı karşıya getirdi. Türkiye'nin hemen her ilindeki okullarda binlerce TL'ye varan kayıt paraları istendi. Düzce’de de yaşanan bu kriz velilerle okul idarelerini ve okul aile birliklerini karşı karşıya getirdi.

Veliler, okul yönetimi veya okul aile birliklerinin istediği zorunlu bağışlar karşısında zor duruma düştü. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerden zorla bağış isteyen okulları gözlem altına aldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, il valiliklerine gönderdiği 'Öğrenci Kayıt ve Kabullerinde Bağış Alınması' başlıklı genelgeyle, velilerden para alan görevlilerin tespit edilip kişisel hesaplarının incelenmesini istedi.

Okulların mali yapısını mercek altına alan bakanlık, özellikle, okullarda kayıt dönemi öncesinde velilerden para alınıp alınmadığı konusunu titizlikle inceleyecek. Bunun için sahaya çıkan denetmenler, okul ve aile birlikleri hesaplarını tek tek kontrol edecek. Yaptığı araştırmalar sonucunda usulsüzlük yapan idareci ve görevliler hakkında soruşturma açılacak.

Bu konuda Düzce’de de Milli Eğitim Denetmenleri iş başında. Denetmenler yaptıkları incelemeler sonucu gördükleri uygunsuz konuları rapor edecek.

Haber; R. BAL