Düzce’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Anıtpark Meydan’ında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de düzenlenen tören, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in çelenk sunumuyla başladı.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, AK Parti Düzce İl Başkanı Yardımcıları, öğretmenler ve çeşitli okullardan görevli öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları saat 14.00’da Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin hazırlayıp sunduğu programla devam etti.

Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu kutlama programı İstiklal Marşı ve tüm şehitler adına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve yardımcıları, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Mesude Özcan, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, kurum müdürleri, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Zülkif Dağlı Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında; “İlimiz ve ülkemizin tamamında en büyük merkezlerimizden en ücra köşelerimize kadar 20 milyon civarında öğrencimiz ve 1 milyona yakın öğretmenimizle bugünümüzü aşkla şevkle kutluyoruz. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun” dedi.

Programda Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit duygularını ifade etti:“Evirildiğimiz bu dünyada ulusların ayakta kalmak ve diğer uluslara kendini kabul ettirme çabası içindedir. Bu zor ortamda Türk Milleti olarak ayakta kalmak için insanlarımızı üstün yeteneklerle donatmalıyız. Bu da eğitimden geçmektedir. Bunda da en önemli kişi öğretmendir. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Program, öğretmenlik mesleğine yeni adım atan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti. Yeni öğretmenler etik, ahlaklı, dürüst ve Atatürk ilkelerine bağlı birer öğretmen olmak için ant içtikten sonra Uğur Ay mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yaptı.

Emekli öğretmenlerin de unutulmadığı programda konuşma yapan Necip Güneş bu kutsal mesleği 30 yıldır gururla yaptığını belirterek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Bu yıl emekli olan öğretmenlerse, tek tek sahneye çağrılarak bu onurlu mesleğe senelerini vermiş olmaları sebebiyle Vali Zülkif Dağlı’dan teşekkür belgelerini aldılar.

Öğretmenler Günü olması dolayısıyla Düzce ili genelinde tüm okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler Vali Dağlı ve yardımcılarının elinden hediyelerini aldılar.

Program, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı oratoryonun ve 15 Temmuz Şehitleri adına yazılan marş ve kısa filmin izlenmesiyle son buldu.