Konuralp'in mahalle olma kararına birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ederken, beldenin mahalle olması için talepte bulunduğu öne sürülen Düzce Üniversitesi'nden savunma geldi. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklamasında iddialar yalanlandı. İlk olarak Konuralp'in mahalle olma sürecine ilişkin bilgiler verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Düzce ili Merkez İlçeye bağlı Konuralp Beldesi ve bazı merkez köylerine mahalle statüsü verilerek Düzce Belediyesi içine alınması İçişleri Bakanlığının 29/02/2008 tarih ve 2008-9866 sayılı kararnamesi ile uygun görülmüştür. Bu karara yapılan itiraz üzerine Danıştay Sekizinci Dairesi tarafından kararnamenin Konuralp Belediyesine ilişkin kısmının iptaline karar verilmiştir. Sürecin devamında İçişleri Bakanlığı tarafından temyiz yoluna gidilmiş ve Danıştay Dava Daireleri Kurulu tarafından temyiz istemi uygun görülerek Konuralp Belediyesinin tüzel kişiliğinin ilk mahalli idareler seçiminde sona ermesine karar verilmiştir.”

ÜNİVERSİTEMİZİN HİÇBİR BAŞVURU VEYA TALEBİ OLMADI

Bu gelişmelerin Düzce kamuoyu tarafından öğrenilmesi sonrasında Konuralp Belediyesi'nin mahalle statüsüne alınmasında en etkin rolü Düzce Üniversitesi'nin oynadığı ile ilgili çıkan haberlere tepki gösterilen açıklamada, “Özetlenen yargı süreçlerinden de anlaşılacağı üzere Konuralp Beldesi ile ilgili kararlarda üniversitemizin hiçbir başvurusu veya talebi olmamıştır. Bilakis üniversitemiz; Konuralp Belediyesi'nden alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki taleplerine olumlu cevap alamamasına, Konuralp Belediyesi tarafından belde sınırları içerisinde yer alan merkez yerleşkemizin gelişmesi ile ilgili planlama çalışmaları yapılamamış olmasına rağmen; kurulduğu günden bugüne kadar Düzce’nin ve Konuralp’in gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak adına sürekli projeler üretmektedir. Bu kapsamda arkeolojik kazılar, Teknopark Projesi, geriatri merkezi, ek hastane binası projeleri bu projelerden sadece bir kaçıdır. Kamuoyu tarafından açıkça bilinmelidir ki; Konuralp için proje üreten en önemli kurum üniversitemizdir. Ayrıca; Konuralp’in isminin sonsuza kadar yaşaması için üniversitemiz tarafından Merkez Yerleşkesine verilmiş olan “Konuralp Merkez Yerleşkesi” ismi tüm resmi yazışmalarda kullanılmaktadır.” denildi.

BİR KEZ DAHA KARALANMAK İSTENİYOR

Açıklamanın sonunda üniversitenin bir kez daha karalanmaya çalışıldığı vurgulanırken, “Amacının ne olduğu belli olmayan, kendi ilinin üniversitesini asılsız karalamalarla yıpratmaya çalışmaktan vazgeçmeyen kişilerle ilgili her türlü hukuki hakkımız saklıdır.” ifadesi kullanıldı. 



Haber: C. ÜSTÜNER