Okulların açılmasıyla birlikte bazı okullarda taşımalı eğitim sorunu yaşanırken bazı okullarda da öğretmen sorunu baş göstermeye başladı. Bu okullardan biri olan Hamidiye Mahallesi'ndeki Hikmet Akın İlköğretim Okulu'nda da bir haftadır Türkçe ve Fen Bilgisi dersleri boş geçiyor. Yaşadığı sorunu dile getiren okul öğrencilerinden Enescan'ın babası eski Milli Eğitim görevlisi Fahrettin Mutlu,”Çocuğumu okula yolluyorum ama öğrenciler okula gelip burada oyun oynuyorlar. Çocuklarımız eğitimden uzak kalıyor. Bu şekilde eğitim kalitesinin yükseltileceğine inanmıyorum. Sorun neyse bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çocuklarımız bu şartlar altında eğitim göremiyor. Onlarda artık okullarından ve derslerinden soğudu.” dedi.

Okulda okuyan öğrencilerde bir haftadır bu sorunla karşı karşıya olduklarını söyleyerek “ Arkadaşlarımızın bazıları okula gelmiyor. Derslerimiz boş geçiyor. Okula geliyoruz ama eğitim göremiyoruz.” şeklinde konuştu.

" Bayram sonrasında öğretmen sorunu çözülecek."

Yaşanan sorun nedeniyle okul bahçesinde veli Fahrettin Mutlu ile okul yetkilileri arasında küçük çaplı tartışma da yaşanırken sorun hakkında bilgi aldığımız Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, “Okuldaki öğretmenlerden Türkçe öğretmeni erken doğum riski olduğu için acilen hastaneye kaldırıldı. Doğum izni alması gündemde. Fen Bilgisi öğretmeni ise çocuğu rahatsız olduğu için acele rapor alarak Ankara'ya gitti. Bayramdan sonra Fen Bilgisi öğretmenimiz görevine devam edecek. Türkçe öğretmenimiz ise eğer doğum izni alırsa onun yerine okulumuza bayramdan sonra yeni öğretmen göndereceğiz. Şu zamana kadar hiçbir ders boş kalmadı ve bundan sonra da kalmayacaktır. Bu sorunları bayramdan sonra çözüme kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.