Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, 2006 yılında kurulan ve 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde akademik faaliyetlerine başlayan Fen Bilimleri Enstitüsü hakkında bilgiler verdi.

22 farklı dalda bin 48 öğrenciyle eğitim

Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu enstitünün, fen bilimleri alanlarında eğitim ve araştırmalarıyla uluslararası düzeyde saygın ve tercih edilen; yeni ufuklar açan, değişen dünya koşullarında topluma liderlik yapabilen bilim adamı ve araştırmacıların yetiştirildiği bir kurum olmayı kendisine misyon edindiğini söyledi. Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 22 farklı anabilim dalında toplam bin 48 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Müderrisoğlu, 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Döneminde Biyoloji, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği, Fizik, Kimya, Kompozit Malzeme Teknolojileri ile Makine Mühendisliği doktora programlarına 14 öğrenci kabul ettiklerini belirtti.

Eğitime başlamadan fikir sahibi olmalılar

Prof. Dr. Müderrisoğlu, “Lisansüstü öğrenciler, eğitime başlamadan önce yapacakları çalışma konusunda fikir sahibi olmalıdır. Bunun için ön araştırma yapmalı, devlet kurumlarının ya da sanayicilerin öncelikli konularına yönelmelidir. Öğrenciler için diğer önemli konu ise çalışmalarının fonlanma olanaklarını araştırmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Üniversite hızla gelişiyor

Düzce Üniversitesi'nin, Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında öğrencilerin lisansüstü çalışmalarıyla ilgili sarf malzemelerini karşılama olanağı sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, “Öğrencilerin üniversite dışı fon kaynaklarından da yararlanabilecek çalışma konularını belirlemesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda üniversitemiz, dış kaynaklı fon bulabilen ve konularında birçok öncü çalışma yapmış öğretim elemanlarını bünyesinde bulunduran saygın bir yükseköğretim kurumu olarak hızla gelişmektedir.” sözleriyle açıklamalarına son verdi.


Haber:C.ÜSTÜNER