Fevzi Çakmak Mahallesi'nde eğitim öğretime devam eden Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri AB projeleri kapsamında hazırlanan 'Atık Suların Arıtılması' adlı proje ile birlikte Hollanda'nın Amsterdam şehrine gidiyor. Pazar günü sabah saatlerinde İstanbul'dan uçağa binecek olan öğrenciler Amsterdam'da 20 gün kalacak.

Öğrencilerin uçak ve diğer ulaşım masrafları, Ulusal Ajans tarafından karşılanacak. 3 hafta boyunca, proje konuları ile ilgili eğitim alacak olan öğrenciler, teknik gezilere de katılacak. Öğrenciler için Hollanda'nın komşu ülkelerine de kültürel geziler düzenlenecek. Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ayrıca Düzce'de çok önemli olan Atık Suların Arıtılması ile ilgili bir konuda, Avrupa'daki uygulamaları görme şansı yakalayacak ve konu ile ilgili olarak resmi kuruluşlarda, okullarda ve özel kuruluşlarda incelemeler yapacak.

Bu öğrencilerin Düzce'ye dönmesinin ardından, Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden yine 10 öğrenci ve 2 öğretmen Avusturya'ya giderek aynı konuda incelemelerde bulunacak.