Önder Düzce İmam Hatipliler Derneği’nin Kurban Bayramı bayramlaşma programı Osman Kuyumcu Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Okulun bahçesinde yapılan bayramlaşma merasimine Önder Düzce İmam Hatipliler Derneği Başkanı İdris Çalışkan, okulun mezunları, idarecileri ve üyeler katıldı. Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.





Dünyanın pek çok yerinde Müslümanların Kurban Bayramını üzgün ve gözü yaşlı geçirdiğini belirten Çalışkan durumun bayram sevincini gölgelediğini ifade etti.



Derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çalışkan okulların açılmasıyla birlikte dernek çalışmalarındaki tempolarını artıracaklarını kaydetti.
Düzce’de 9 adet İmam Hatip Lisesi olduğunu söyleyen Çalışkan, “yine ilimizde 7 ilçemizde birer tane ve merkez de 12 adet olmak üzere toplam 19 adet imam hatip ortaokulumuz vardır. Bu 19 imam hatip ortaokulundan 5 tanesi bu sene açılmıştır.  Bu 5 okul, Mustafa Kemal, Hikmet Akın, Mehmet Akif Ersoy, Aydınpınar Köyü ve İstilli köyündedir.  Bu okullar da anket çalışması yapılmış olup ve yoğun bir veli talebi karşısında bu okullar açılmıştır.  Okullarımızı açılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Zülkif Dağlı Bey olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bugüne kadar yapılan çalışmalar sayımızın artması içindi ve Rabbime hamd olsun sayımız artmış durumdadır.” dedi.



Nitelikli mezun vermek adına kurumsal olarak çalışmalara öncelik vermeleri gerektiğini aktaran Çalışkan, “Bu çalışmalar için imam hatip okullarındaki nitelik ve nicelik tartışması gerçeklikten uzak olduğunu beyan etmek isterim. Ne niceliği niteliğe nede niteliği niceliğe kurban etmeyelim. Elimizden geldiğince bize emanet edilen öğrencilere en güzel şekilde eğitim vermeye çalışalım. Çocuklarımıza ne kadar iyi bir eğitim verirsek ilerleyen zamanlarda mutlaka karşılığını güzel bir şekilde alacağımızı umuyorum.” diye konuştu.

Osman Kuyumcu Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Müdürü Varol Tayhan okul hakkında bilgi verdi.



Tayhan, okulda bu yıl ilk kez Fen ve Sosyal Bilimleri öğrencilere verileceğini dile getirerek TEOG’da yüksek puan alan öğrencilere bu imkandan yararlandırmak istediklerini söyledi.

Okulun ilk mezunlarından olan Kaynaşlı eski Belediye Başkanı İsmail Korkmaz da duygu ve düşüncelerini aktardı. Konuşmaların tamamlanmasıyla dua edildi. Bayramlaşma merasimi yemek ikramı ile son buldu.

Haber:Y.SEVER