Düzce’deki tüm okullarda verilen 7-19 yaş Aile Eğitimlerinde başarılı olan ailelere sertifikaları verilmeye devam ediyor. Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de sertifika töreni düzenlendi. Programa Vali Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ve protokol katıldı. 8 haftalık eğitim süresinde başarılı olan ailelere sertifikaları verildi.

Vali Adnan Yılmaz, ailede kadınların önemini vurgulayarak, kadınların omuz omuza vermesi halinde Düzce’nin eğitim alanında yükseleceğini belirtti. Ayrıca Yılmaz, Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve diğer prefabrik okullar için ödeneğin İl Özel İdaresine aktarıldığının müjdesini verdi.

Yılmaz, “ Her bir evladınız sizin için ve bizim için özel. Okula gönderdiğinizde onlar elma, öğretmenler şekil verdi onlar pırlanta oldu. Buraya zaman ayırdınız, siz olmasanız bu faaliyetler eksik kalır. Okullar hayat olsun, okullar bizim birinci haftamız olsun, ayrıcalıklısınız. Dilerim ki hedeflediğiniz kitleye ulaşırsınız, sizin gibi diğer komşularınız da istifade etmeli bu programlardan. Aile sağlam olursa, bilinçli olursa, Türkiye ve Düzce böyle yükselir, hanımlar neye omuz verirse o yükselir. Böyle bir okulu kalıcı betonarme yapmak için de il özel idaresine ödenek koydum, başlayacağım. Betonarme olarak akıllı okullar haline getireceğim müjde olarak vereyim projesi hazırlanıyor. İlimizde prefabrik bütün okulları betonarme sağlıklı binalar haline getireceğiz. Daha çok yenilikler yapacağız, bunları hep birlikte göreceğiz.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise verilen eğitimlerin öneminden bahsederek, katılan ailelerin çevrelerine eğitim bilincini aktarmaları gerektiğini vurguladı.
Yazıcı, “ Öğretmenimizle bundan sonra ki temasları çok önemli, kitap okumaları çok önemli çünkü sürekli değişen bir ülkeyiz. En önemlisi çevrelerine bu projeyi anlatmaları.” Dedi.

Programda diğer eğitim seminerlerinden farklı olarak aileler çocuklarına mektup yazdı. Vali Adnan Yılmaz’ın ısrarıyla bir öğrenci annesinden gelen mektubu okudu.

Haber: S. YANAR