Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklaşa yürüttüğü, Düzce OSB ve çevre illerde bulunan sanayicilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2014 yılında başlayan ve Aralık ayında sonuçlanan projede başarılı olanlar ödüllendirildi.

Ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Proje kapsamında 691 kursiyere, 18 farklı kategoride eğitim verilirken verilen kurslarda başarılı olanlara ödülleri Düzce ve Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle verildi.

Protokolün hazır bulunduğu törende konuşan Düzce Organize Sanayi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, projenin detayları ve amacı hakkında bilgiler verdi. Yirmibeşoğlu, “İşsiz ve mesleksiz gençleri sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı çalışanlar olarak yetiştirmek, iş bulabilmelerine yardımcı olmak amacıyla proje yaptık.”
Yirmibeşoğlu, proje kapsamında 691 kursiyere 18 farklı kategoride kurs ve bir adet 5 yıldızlı hizmet semineriyle birlikte toplamda 28 eğitim verildiğini ifade etti.
Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Murat Özen törende yaptığı konuşmada projenin hikâyesini anlattı. Özen, ‘Dev Eğitim Projesi’ adı verilen projenin adının nereden geldiğini davetlilere aktardı.

Özen, projeyi 4 alanda verdiklerini belirterek konuşmasını sürdürdü. “Eğitimlerin süresi proje kapsamındaki süresi maksimum iki aydır. 4 alan ve 18 eğitim alanı başlığıyla verildi. Düzce OSB yönetimi projede yaptığı katkılarla projenin amacına ulaşmasındaki diğer güçlü ortağımızdır.” Özen, Elginkan Vakfı’nın amaçlarını slayt gösterisiyle davetlilerle paylaştı.
4 farklı kategoride belirlenen ödül töreninde başarılı olan 18 kursiyere ödülleri protokol tarafından tek tek takdim edildi.


Haber:Y.SEVER