Arsal Anadolu Lisesi ve Hürriyet Ortaokulu tarafından görsel sanatlar sergilerinin iki farklı adreste açılışları yapıldı. Hürriyet Ortaokulu tarafından Düzce Belediyesi Ogün Danış sergi salonunda ‘Görsel Sanatlar Sergisi’ açıldı.

Hürriyet Ortaokulu her yıl gerçekleştirdiği yılsonu sergisinin bu yıl ki temasını görsel sanatlar üzerine yaptı. Düzce Belediyesi Ogün Danış sergi salonundaki sergide farklı özelliklere sahip yaklaşık 300 eser yer aldı. Hürriyet ortaokul öğrencileri tarafından yapılan suluboya, ahşap, seramik resim ve motifler sergiyi gezenlerin büyük ilgisini çekti. Hürriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Ortaokulu Öğretmeni Elçin Kahraman serginin 5.sınıflardan 8.sınıflara kadar öğrenim gören öğrencilerin eserlerinden oluşan bir sergi olduğunu söyledi.



Farklı teknikte birçok eser ortaya koyduklarını belirten Kahraman, serginin ortaya çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ederek tüm Düzcelileri sergiyi gezmeye davet etti.



Hürriyet ortaokul öğrencilerinden Ebrar Güreşir de küçük yaşlardan itibaren resme duyduğu ilgiden söz ederek iyi resim yapabilmek için resmi sevmenin gerekli olduğunu kaydetti.
Hürriyet Ortaokulu sergisi hafta sonu açık kalacak.

Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinin bu yıl ‘Barış Manço’ temalı hazırladıkları yılsonu resim sergisi alışveriş merkezinin ikinci katında halkın beğenisine sunuldu.



Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yıldırım tarafından açılan sergide öğrenciler farklı konular işleyerek oluşturdukları eserleri sergileme fırsatı yakaladı.



Sergiyi Okul Müdürü Hüseyin İlhan ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Musa Erişmiş ile birlikte gezerek eserleri inceleyen Yıldırım, Arsal Anadolu Lisesi’nin Düzce’nin güzide eğitim kurumlarından olduğunu belirterek öğrencilerin sergide çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade etti.