Düzce Belediyesinin organize ettiği ve ünlü bilim ve yazın insanlarının katıldığı, “Düzce Toplantıları”nın altıncısı “ 2008’de Türkiye ve Dünya “ başlığı altında düzenleniyor.

Oturum başkanlığını Şaban Kızıldağ’ın yapacağı ve panelist olarak da tanınmış iki gazeteci – yazar olan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Altan’ın katılacağı toplantı 22 Nisan Salı günü saat 19,30’da Avni Akyol parkındaki Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılacak. 

Gazetecilik mesleğinin duayenlerinden olan Çetin Altan’ın oğlu olan ve küreselleşme yanlısı görüşleri ile yeni bir Türkiye anlayışını savunan Mehmet Altan, pek çok ulusal gazetede, ekonomiden sosyolojiye, politikadan güncel konulara kadar pek çok konuda yazıları ile tanınıyor.

Nazif Gürdoğan ise, modernleşmenin insan hayatındaki olumsuz etkilerini hissettiren kitaplarının yanı sıra, Yeni Şafak Gazetesi’nde yazdığı yazılar ile geniş bir okuyucu kitlesine sahip.

Düzce toplantılarının beşincisi Depremle mücadele ve binalarımızın sağlamlığı ile ilgili olarak Kızılay Düğün Salonu’nda yapılmış, konuk olarak da Depremle savaş derneği başkanı Seyit Ali Kaplan katılmıştı.