Eğitim Ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Düzce İl Başkanı Zeki Bayram, bölücü terör örgütü PKK’nın Doğuda ve Güneydoğuda hizmet veren öğretmenleri kaçırması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Bayram yaptığı açıklamada terör örgütünün artık okullara ve lojmalara rahatlıkla girdiğini ve son bir hafta içinde 12 öğretmeni kaçırdığını söyledi. Bu durumun bölgede görev yapan eğitim çalışanlarını ve öğrencileri korku ve güvensizliğe sevk etmekle beraber; hükümetin ve bakanlığın konuyla ilgili açıklama yapmaması, eğitim camiasını endişelendirdiğini ifade eden Bayram, açıklamasını şu şekilde devam etti;

“ Görünen o ki siyasal iktidar, okullara kadar inen terör eylemleri karşısında acziyet yaşamaktadır. Bugüne kadar eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarını gasp etmek ve yine Türkiye Cumhuriyeti’nin temel tercihlerini eğitim kurumlarından tasfiye etmek konusunda sesini hayli yükselten bakanlığın, kendi personelini koruma sorumluluğu gündeme geldiğinde sessizliğe gömülmesi, son derece düşündürücüdür. Bölücü ve ırkçı terör eylemlerine karşı güçlü ve direngen bir kamuoyu halen oluşturulamamıştır.

Eğitim kurumlarımızı ve ülkemizin en ücra köşelerine kadar bilgi ve aydınlık götüren öğretmenlerimizi terörün hedefi haline getiren anlayış, kesinlikle kabul edilemez. Devlet, öğretmenlerimizin can ve mal güvenliğini bir an önce sağlamalıdır.

Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal birlik ve bütünlüğü ile aydınlanma mücadelemize yönelen bölücü terörü şiddetle kınıyor; hükümeti, kaçırılan öğretmenleri bir an önce bulmaya, okullardaki güvenliği acil olarak sağlamaya çağırıyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR