İl Divan Heyeti Sekretaryası’nın Düzce’nin eğitim sorunları hakkında hazırladığı rapor,  Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e Başkan Önder Tonyalı tarafından sunuldu.

42 derneğin katılımı ile oluşan ve sekretaryasını Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu,  Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz,  TSO Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı,  Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı,  Düzder Başkanı Talat Saygılı ve Çağdaş Yaşam Derneği Başkanı Hatice Toker’in oluşturduğu İl Divan Heyeti, bir süredir eğitim ile ilgili sorunları masaya yatırarak Bakana sunmak için hazırlıklar yapıyordu.

İl Divan Heyeti Sekretaryasının hazırladığı raporda, öğretmen açığı, Fiziki Mekan yetersizliği, Donanım yetersizliği, öğretmenevi sorunu, OKS ve ÖSS’de alınan başarısız sonuçlar gibi milli eğitim sorunlarının yanı sıra, Düzce Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi, Akçakoca yerleşkesi yurt sorunu, Rektörlük Binası, Akçakoca Orhangazi İlköğretim okulu’nun üniversiteye tahsisi gibi beklentileri de ele alındı.

Sekreteryanın raporu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma vakfı Yönetim kurulu Başkanı Önder Tonyalı tarafından Bakan Çelik’e sunuldu. Önder Tonyalı, Bakan Çelik’e İl Divan Heyeti’nin kuruluşunu ve çalışmalarını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, raporun dikkatle incelenerek diğer konular ile birlikte değerlendirileceğini ifade etti. Bakan, sekreteryayı oluşturan geniş sosyal ve siyasal yelpazenin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti gizlemedi.