2023 Eğitim Vizyonu kapmasında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Kariyer Günleri Geleceği Yakala Projesi" faaliyetleri ile il genelinde 41 okulda 82 etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin kişisel gelişimlerini artırmaları, iş dünyasını tanımaları, farkındalıklarının artmasını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmek, kendi alanı ile ilgili kurumlarla ve kişilerle tanışmalarını sağlamak hedefleniyor.

Proje kapsamında öğrenciler, derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerileri kazanmalarını, öz güvenlerinin gelişmesini, meslekleri her yönüyle tanıyıp, doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleği seçmelerini sağlamak amacıyla çeşitli alan ve mesleklerden konuşmacılar bir araya geldi.

2019 yılı Ekim, Kasım, Aralık ve 2020 yılı Ocak, Şubat aylarında İl genelinde 41 okulda düzenlenen 82 etkinlik ile  öğrenciler tıp, dil bilimi, spor, gazetecilik, sanayi, psikoloji, sivil toplum çalışmaları, askerlik, mimarlık, sosyal hizmetler, ilahiyat, öğretim üyeliği, mühendislik, hukuk, reklam, kimya, sanat, müzik, tiyatro gibi çeşitli alan ve mesleklerden konuşmacılar ile bir araya geldiler.