2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatılan ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilecek olan okul öncesi alan taramaları çalışmaları Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatları ile yeni bir ivme kazanıyor.

 
Öğrenci velileri ziyaret edildi

Okul öncesi okullaşma oranını arttırmak ve her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak için il genelinde çalışma yapılıyor. Bu doğrultuda okul müdürlükleri tarafından oluşturulan komisyon marifetiyle okul çevresinde ikamet eden çocuklar tek tek değerlendiriliyor. Öğrenci velileri ziyaret edilerek, her bir çocuk için yapılan değerlendirmeler ayrı ayrı tutanak altına alınıyor ve hazırlanan dosyalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ediliyor.
 

Okulun öğrenci alacağı çevrede tarama yapıldı

Bu planlama kapsamında 2 Ekim’de başlatılan okul öncesi alan taraması faaliyetleri çerçevesinde il genelinde okula kayıtlı olmayan ve özellikle bir sonraki eğitim öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak olan çocuklara ilişkin, okul müdürlükleri tarafından okulun öğrenci alacağı çevrede tarama yapıldı.


Okul yöneticileri, Müdür Yiğit ile verileri paylaştı

Yapılan alan taramaları sonrasında okul yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’i makamında ziyaret ederek, alan taramaları neticesinde elde ettikleri verileri paylaştı. Ayrıca alan taraması çalışmalarını değerlendirmek için oluşturulan komisyon üyeleri Konuralp Anaokulu Müdürü Gülsüm Aydın Albayrakoğlu, Pakmaya Anaokulu Müdürü Senem Suveren ve Körpeşler Anaokulu Müdürü Özge İnceçınar tüm il geneli alan taraması sonuçlarını bölümler ve sebepler şeklinde raporlaştırdı. Oluşan bu ilk rapora göre; devamı sağlanamayan öğrencilere yönelik çalışmalar devam ediyor.
 

Öğrenci sayısı bu yıl 7 bin 900’e yükseldi
 
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları neticesinde yapılan alan taramaları sonuıcunda geçen yıl 7 bin 169 olan öğrenci sayısı bu yıl 7 bin 900’e kadar yükseldiği bildirildi.