2007 Kasım ayından bu yana Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten ve bakanlığın son kararı ile Ankara’da görevlendirilen Yusuf Sezer, bugün düzenlenen törenle görevini Sakarya Eski Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’ya devretti.

Yazıcı'yı kapıda sıcak bir karşılama gösteren Sezer, yaptığı açıklamada Düzce'nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ile dostluğunun çok eskilere dayandığını ve yerine gelen ismin yazıcı olmasından memnun olduğunu dile getirdi.

Sezer, “ Murat Bey’le 96 yılından bu güne tanışırız. Kocaeli milli eğitim müdürüyken Gebze Kız Meslek Lisesi müdürümüzdü. Onun ilinde milli eğitim müdürlüğü de yapmak nasip oldu. Bana sorsalardı yerine kimin gelsin diye ben Murat Yazıcı'nın adını gönül rahatlığı ile verirdim. Burada eğitimin emin ellerde olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Görev yaptığı süre içinde Düzce’ye çok alıştığını emekliliğini de yine Düzce’de geçirmek istediğini dile getiren Sezer, görev sürecinde kendisini her zaman destek olan başta Vali Vasip Şahin olmak üzere belediye başkanına tüm sivil toplum örgütleri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sezer, “Düzce’yi çok sevdim ve buraya yerleşmeye karar verdim. Düzceliler'in arasında yerim olduğunu gördüm ve bu kararımı netleştirdim. Bizimkisi usulen bir ayrılıktır. Çalışma arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalıştık her şeyi paylaştık. Valilikten sivil toplum kuruluşların her zaman gerekli desteği aldık. Yine aynı desteği Murat kardeşime de vereceklerine inancım tam” dedi.

Düzce’yi eğitimde hak ettiği yerlere getirmek isteğini söyleyen yeni İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, stratejiye dayalı bir çalışma programı gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Haber; S. KAŞKIR