Ortaöğretime geçiş merkezi sınav sonuçları pazartesi açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sene başında aldığı bir kararla SBS yerine farklı bir sınav sistemine geçişi sağlamıştı. Öğrencilerin mağduriyetlerini daha fazla azaltmayı amaçlayan bu sistemde öğrenciler farklı iki günde toplam 6 dersten sınav olmuşlardı. Girdikleri derslerden aldıkları notlar bir yazılı notu olarak hesaplanacak olan adaylar böylelikle tek seferde şanslarını kaybetmeyeceklerdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bugün ulusal bir gazetede (SABAH) yer alan röportajında sınav sonuçlarının pazartesi açıklanacağını ilan etti. Böylelikle 8. sınıfta yer alan öğrencilerin meraklı bekleyişinin de biteceği tarih belli olmuş oldu.

Sınav sonuçlarının pazartesi açıklanacak olması ise öğretmenleri biraz zor durumda bıraktı. Cuma günü karneleri verecek olan öğretmenler karne notlarını da etkileyecek olan sınav sonuçlarının geç açıklanmasından şikayetçi.

Bakan Nabi Avcı aynı röportajında hafta içerisinde mahkemece yürütmesi durdurulan SBS'ye de değindi. Bakan Avcı kimseyi mağdur etmeyeceklerini, kazanılmış haklara dokunmayacaklarını, puan hesaplaması sonucu hak kazanan öğrencilere ek kontenjan hakkı tanıyacaklarını belirtti.