Çıraklık Eğitim Merkezleri meslek okulu statüsüne kavuşacak.  Müjdeli haber Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı’dan geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önümüzdeki hafta açıklanması planlanan yeni düzenlemeyi Ankara’dan ayağının tozuyla gelen Kayıkçı, kamuoyu ile paylaştı.

Kayıkçı, “ Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Yeterlilik kurumu ile ortaklaşa oluşturulan kurulda biz de görev aldık. Bu görev içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Bilindiği gibi 4+4+4 zorunlu eğitim oldu. Mesleki Okulumuz artık 4+4+4 içine girerek meslek lisesi statüsüne kavuştu. Bugüne kadar Çıraklık okulunda eğitim görenler de liseden sayılacak. Son bir yılı kalacak.” dedi.

DESOB Başkanı Kayıkçı, Yeni değişikliğin önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklayacağını söyledi.

Kayıkçı,“Bugün Ankara’dan geldim. Başbakan’a sunacaktık ancak Doğu’da bir programı çıktı. Ya Salı yada Çarşamba kamuoyuna açıklayacak. Müjdeyi vermiş olalım.” ifadelerini kullandı.

Kayıkçı, yeni düzenlemenin işsizliği de önleyeceğini belirtti ve “Gençlerimiz işsiz kalıyorlar. Düzce liseyi bitiren çok işe giremiyorlar. Üniversiteyi kazanamadıkların da halimizi görüyorsunuz. Ortaokul düzeyinden sonra çıraklık eğitim merkezinde gördükleri eğitimde hem iş hayatına alışacaklar, hem de eğitimlerini sürdürecekler. Liseli işsizler diye bir kavram kalmayacak.”dedi.

Haber;S.KAŞKIR