Milli Eğitim Bakanlığı’nca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıfta okuyan ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen sınavın ilk oturumu bugün yapıldı. TEOG sınavlarında ilk gün oturumları tamamlandı. Öğrenciler bugün Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi.

Sınava girecek olan öğrenciler ve aileleri sabahın erken saatlerinde okul bahçesine gelerek heyecanlı bekleyişlerine başladı. Çocuklarını sınava girecekleri salonlara gönderen veliler çocuklarını beklerken dualar okumayı ihmal etmedi.

23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG’da öğrenciler bugün Türkçe, matematik ve din kültürü derslerinden sınava girerken, yarın fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumlarına girecek.

Sınavın ardından sorular hakkında görüşlerini aldığımız öğrenciler Türkçe ve matematik derslerinde zorlandıkları birkaç soru olduğunu belirtirken genel anlamda ise kolay olduğu tespitinde bulundular.

Sorular kolay; hedefler yüksek
Öğrenciler sorularla ilgili yorumlarında mikrofonumuza şu açıklamalarda bulundular:

“Sınavım gayet iyi geçti. Türkçe sorularında biraz zorlandım ama genel olarak iyiydi. Matematikte birkaç tane zorlandığım soru vardı ama ona da iyi geçti diyebilirim. Bugün Türkçe, matematik ve din kültürü derslerinden girdik sınava. Fen Lisesi veya Turgut Özal’ı hedefliyorum.”

“Benim sınavımda gayet güzeldi sorular kolaydı. Normal olması gereken gibiydi. Türkçede birkaç soruda zorlandım ama genel olarak güzel geçti. Bende Turgut Özal’ı hedefliyorum."

“Benim sınavım iyi geçti. Her alanda çelişkili ve zorlandığım soru vardı ama genel olarak güzeldi. Benim hedefimde Fen Lisesi, Turgut Özal en olmadı Arsal Lisesi var”

“Sınavım güzel geçti. Türkçe ve din kültürü derslerinden tüm soruları doğru bekliyorum. Matematikten yanlış beklediğim birkaç soru var. Ben Arsal’ı hedefliyorum."

Zaman sorunu yaşayan bir öğrenci ise; “Benim sınavım güzel geçti matematik biraz zordu ama hepsini doğru bekliyorum. Din kültürününde hepsini doğru bekliyorum. Türkçeden bir iki yanlış yaptığım soru olabilir. Fen Lisesi veya Turgut Özel Lisesi’ni hedefliyorum” dedi.