Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12’nci Geleneksel Ortaokullar Arası Genel Kültür Bilgi Yarışması’nın ilk turu bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğrenci ve veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Bilgi yarışması, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in öğrencilere ilk soruyu yöneltmesiyle başladı. Keleş’in yönelttiği soru ise bir Türkçe sorusu olup, “Gözlerinin mavisini taç etmişsin başına, Acemin ülkesini değişmem bir taşına, Göklerde dalgalanan hilalimizsin Düzce, bedelin şehit kanı helalimizsin Düzce” yukarıdaki şiirde altı çizili söz grubuyla anlatılmak istenen nedir?” sorusu oldu.

Kura çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan bilgi yarışmasına bu yıl Düzce merkez ve merkez ilçelerden 43 okul katılımıyla gerçekleşecek. 6 grup şeklinde yapılacak olan bilgi yarışması 2 Mart tarihine kadar yine Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam edecek.