İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN)Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, 28 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirecekleri İl ve İlçe temsilcileri seçimi öncesinde Düzce’de okul ve sendikalara ziyaretlerinde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Düzce İl Teşkilat Başkanı Osman Çakmak ile bir araya gelen Tuncer Yılmaz burada yaptığı açıklamada 280 bin üyenin katılacağı İLKSAN ilçe temsilcileri seçimlerine katılım sağlamak amacıyla ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Tuncer Yılmaz “Düzce’de ki Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen başkanlarımızı makamlarında ziyaret ettik, onlarla da görüş alışverişinde bulunduk. Hem aday tanıtım, hem de bir istişare tanıtım toplantısı olarak Türk Eğitim-Sen’e geldik, çalışmalarımızı yürüteceğiz buradan Sakarya’ya gideceğiz ondan sonrada Kocaeli, Yalova’ya geçeceğiz. En son İstanbul’da bulunan Pendik arazisiyle ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve arazimizin içerisinde geçen karayollarından dolayı üç şeritli bir hale getirildi orada bir istimlak anlaşmazlığımız var. Onunla da görüşüp uyuşmazlık zaptı imzalayacağız. Daha sonrada Zonguldak ve Bartın’a geçerek bu çalışmalarımızı yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

İLKSAN’nın 1943 yılında verem hastalığının ortaya çıkmasından sonra dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından kurulan bir sandık olduğunu söyleyen Yılmaz, amaçlarının öğretmenlere verem hastanesi ve fizik tedavi merkezi kurmak olduğunu belirtti. Konut projelerinden bahseden Yılmaz, yoğun talep olursa Düzce’ye de konut yapabileceklerini söyledi.

Yılmaz “İLKSAN olarak 81 İl’e biz hitap ediyoruz. Her ile bir yatırım yapma şansımız yok ama bir bankayla görüşmelerimiz var bundan sonra konut üreteceğiz. Sitemizde yapacağımız konutlarla ilgili bir anketimiz var bu ankete yoğun şekilde girildiğinde, eğer Düzce’nin de yoğun bir talebi olursa projelerimizden birini de Düzce’de yapmak şartıyla bu görüşmeleri yapacağız” dedi.