Danıştay okul yöneticilerinin görevden alınması ve yerlerine mülakatla atama yapılmasına ilişkin düzenlemede "hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmeden" yapıldığına karar vererek, hükmün yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Karar, görev yeri değişen 8 bin müdürün tekrar yerinin değişip değişmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Bakanlığın ise illere gönderdiği talimatta, söz konusu kararın görevden alınan ve göreve yeni atanan müdürlerin durumunu değil, bundan sonrakileri etkileyeceğini bildirdiği iddia edildi.  8 binden fazla okul müdürü, ilçe müdürü ve şube müdürünü doğrudan ilgilendiren kararın ardından MEB'in atacağı adım merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Karardan kimlerin ne kadar nasıl etkileneceği ve bakanlık olarak nelerin yapılması gerektiği konusunda hukuk müşavirliği çalışıyor" demişti. Hukuk müşavirliğinin çalışmasında kararın, 4 yıllık görev süresini bitiren müdürlerin görevden alınmasını hiçbir şekilde etkilemeyeceği belirtildi.

'ATAMA DEĞİL HÜKÜM DURDURULDU'

Danıştay'ın kararının "atamanın yürütmesinin durdurulması" değil "Hükmün durdurulması kararı" olduğu için göreve yeni atanan müdürlerin durumunu değil bundan sonrakileri etkileyeceği şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine illere yazı gönderilerek 2015 atamalarında 6 aydan az görev yapmış ilçe milli eğitim ve şube müdürlerinin değerlendirme yapmaması talimatı verildi. Yönetmelikte yapılacak düzenlemeye kadar müdür yardımları ile ilgili görevlendirmeler askıya alındı.

2015 YILI ATAMALARINA 6 AY ŞARTI GETİRİLDİ

MEB'in illere gönderdiği yazıda, dün itibarıyla tamamlanacak "müdürlük" değerlendirme sürecinin, 17 Haziran'a uzatıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi: Okul müdürü ile en az 6 ay çalışmamış durumda olan ilçe milli eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürleri değerlendirme dışı tutulacak. Bu durumda eksik kalacak değerlendirmeler, yönetmelikte belirlenecek. Mevcut değerlendiricilerin değerlendirmelerinin yüzlük sisteme uyarlanması yoluyla yapılacak. Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri, yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yapılacak değişikliğin yürürlüğe konulmasından sonra yapılacak. Dolayısıyla o zamana kadar bu kapsamda herhangi bir görevlendirme yapılmayacak. (kaynaksabah)