Vali Ali İhsan Su, Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfı tarafından, İmamhatip Lisesi veya Ortaokulu yapılması için Metek Mahallesi Kavaktarla mevkiinde bulunan 4 bin 140 metrekarelik arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devrine dair protokolü imzaladı.
İmza törenine Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Eyüp Sönmezoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüdaver Gösterişli, Paşa Düzoğlu, Abdulkadir Albayrakoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı katıldı.
Protokol imza töreninde Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada; “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının 1. Yarı Yılını bitirdik. 15 gün sonra 2. Yarı inşallah başlayacak. 1. Yarı yılda çok ciddi güzel çalışmalar yaptık, eğitim öğretim açısından. Hakikaten İlimizde Eğitim Öğretimin gelişmesi için, önemli çabalar sarf ettik. Sıkıntıları çözmeye çalıştık. Öğrencilerimizin velilerimizin, öğretmenlerimizin bize intikal eden sıkıntılarını çözmeye çalıştık ve güzel bir eğitim öğretimin ilk yarısını bitirdik. Ve inşallah 2. Yarıya da 15 gün sonra başlayacağız. Bu arada tabi eğitimle ilgili okul yapımlarına da hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Prefabrik okullarımızın betonarmeye dönüştürülmesi için çok hızlı çalışma başlattık. Diğer okullarımızın ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde hakikaten ihtiyacı fazla olan İmam Hatip okulları yapımıyla ilgilide çalışmalarımız devam ediyor, ihalesini yaptığımız var, yapacaklarımız var. Tabi yer konusu da çok önemli. Bu anlamda gerçekten Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfına, böyle bir arsayı İmam Hatip okulu yapmak için bize devretmesi hakikaten bizim için çok önemli çok anlamlı diye düşünüyorum. Çünkü bir okul ihtiyacımızı daha bu arsa vesilesiyle de gidermiş olacağız. Bu anlamda ben İlme ve Hayra Hizmet Vakfımızın mütevelli heyetine ve genel kuruluna ve bu kararı alan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum Cenab-ı hak Hayırlı etsin.” ifadelerinde bulundu.