Memur-Sen Sendikasının yer tahsisini yaptığı Çavuşlar Mahallesi’ndeki 16 derslikli imam hatip ortaokulu temeli bugün atıldı. Temel atma törenine Vali Ali İhsan Su belediye başkanı Mehmet keleş, MEMUR-SEN genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Milli eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Sağlık İl Müdürü Bakir Necati Şimşek ile davetliler katıldı.

 

 


Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın isminin verileceği İmam Hatip Ortaokulu’nun çevre düzenlemesini belediye tarafından yapılacak. Temel atma töreni Kuranı Kerim tilaveti ile başladı ve konuşmalarla devam etti.

 



Temel atma töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, temeli atılan okulun hayırlı olmasını dilerken, iyi nesiller yetiştirmenin önemine değindi.


Su, “İlimize yeni bir İmam Hatip ortaokulu kazandıracağız. Okulumuzun ismi de en az okulumuz kadar önemli olacak. Mehmet Akif İnan gibi çok değerli eğitimci, yazar ve mütefekkir insanın ismini veriyoruz çünkü onunda hayalinde iyi nesiller yetiştirmek vardı. Hayatını buna adadı hep fazilet mücadelesi vardı. Hayatında bu yüzden buraya yapacağımız Mehmet Akif İnan İmam Hatip ortaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan iyi nesiller yetiştirmek okullardan da murad iyi nesiller yetiştirmek. Zulmün karşısında duran mazlumun yanında yer alan nesillere ihtiyaç vardır. İnşallah buradan da böyle güzel nesiller yetişecek.” ifadelerinde bulundu.


Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekti ve orada ölen çocukları hatırlattı. Gündoğdu yaptığı konuşmada, amaçlarının iyi nesiller yetiştirmek olduğunu bu nedenle okul yerini bağışladıklarını ifade etti.

 

 


Gündoğdu, “Gazze insanlığın meselesidir. Doğuştan gelen haklar kutsaldır. Bunlara tecavüz büyük günahtır. Bugün temelini attığımız okul çok önemli. Burada Mehmet Akif Ersoy’dan miras kalan Asım’ın neslini yetiştireceğiz. Zulmün karşısında tarafsızlık da taraftır. MEMUR-SEN olarak mazlumların, milletten yana tarafız. Bu okulda yetişecek çocuklarımız taraf olacak.” diye konuştu.

 

 


Program dualar eşliğinde butona basılarak, Mehmet Akif İnan İmamhatip ortaokulu inşaatı temeli harç dökülmesiyle sona erdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır