Bir  öğrenci velisinin, aidat parasını ödemediği  için Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan  çocuğunun karnesini alamadığı ile ilgili habere cevap, okul aile birliğinden geldi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Korkmaz’ın yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci velisinin beyanlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Açıklamada,“Okul Aile Birliğinin öğrenci velilerinden talep ettiği yardımı ödemeyenlerin öğrencilerinin karneleri verilmemiş olsaydı, bu durumda  900 öğrenciden  yaklaşık 300’üne  karnelerinin verilmemiş olması gerekirdi ki böyle bir durum söz konusu değildir” denilerek  okul aile birliğinin 300 öğrenciden daha alacaklı olduğu dile getirildi.

Yazılı açıklamada,  basının haberlerini yapmadan önce tarafların görüşlerini almasının önemini vurgulamaya gerek olmadığı belirtilerek, gazeteciliğin nasıl yapılacağı konusunda bir ders verildikten sonra haberin bu bildiri  doğrultusunda düzeltilmesi istendi.

Bilindiği gibi söz konusu haberde  Yeşilçam Köyü’nde oturan Ali Başkıran’ın  kendisinden istenen aidatları ödeyemediği için Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kızına karne verilmediğini iddia etmişti.

Karne verilmeden eve geldiği için kızının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden ve ekonomik durumunun iyi olmadığını söyleyen Başkıran, bu yanlıştan dönülmezse hakkını yasal yollardan arayacağını söylemişti.

Haberde hiç sözü edilmeyen Okul Aile Birliği’nin verdiği cevapta Başkıran’ın kızına okulda karne verilip verilmediği  konusunda bir ifade bulunmazken, öğrenci velisinin iddiasının gerçek dışı olduğu dile getirildi.