Kandilli Rasathanesi eski müdürü Prof Dr Ahmet Mete Işıkara, Düzce Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Depreme hazır bir milyon çocuk bir milyon aile projesi kapsamında düzenlenene eğitim seminerine katılan Işıkara önemli açıklamalarda bulundu. Üniversite'nin konferans salonunda gerçekleşen programa Rektör vekili Prof Dr Mustafa Kepez, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, Afet Acil Yönetim İl Müdürü Ali Kartal, Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur ve öğrenciler katıldı.
Depremden korunmanın yol ve yöntemleri konusunda sahnelenen tiyatro oyunununda öğrencilere evde okulda her hangi bir toplantı ve tiyatro sırasında depreme yakalanmaları halinde nasıl kurunabilecekleri uygulamalı olarak gösterildi.
Daha sonra sahneye çıkan Ahmet Mete Işıkara iki öğrenciyi de yanına alarak çök, kapan, korun yöntemlerini uygulamalı olarak yaptırdı. Işıkara öğrencilere, “sizler bu gün Düzce'de yaşıyorsunuz ve yarın bu ülkeyi yöneteceksiniz. Nereye giderseniz gidin deprem gerçeğiyle karşılaşacağınızdan bu gün öğrendiklerinizi asla unutmayın” dedi.
Salonda bulunan tüm öğrencileri bulundukları yerde uygulama yapmaya davet eden Işıkara başarılarından dolayı öğrencileri kutladı ve bu yaptıklarınızı evinizde anne ve babanıza da yaptırın. Rafları, dolapları, duvardaki çerçeveleri mutlaka sabitlendirin dedi.
Deprem konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Işıkara, “Türkiye'de deprem konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Hükümet yeni bir oluşum gerçekleştirdi ve başına eski Yalova valisini getirdi. Beraber çalışıyoruz. Bizim araştırmalarımız devam ediyor. Depremden korunmak için önce sağlam binalar yapmalıyız.” dedi. İstanbul Zeytinburnu'nda insanların adeta mezarda yaşadıklarını belirten Işıkara “hükümet diyorki 'gelin size sağlam güvenli yapılarda konut verilim' buna karşın vatandaş bir dairesine karşılık iki daire istiyor. Böyle bir yaklaşım olmamalı. Güvensiz yapılar terk edilmeli” dedi.