Eğitim-Sen 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışında, çözüm bekleyen sorunlara ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. Eğitim Sen İl Temsilci Erdal Seycan tarafından yapılan açıklamada eğitimin yapboz tahtasına döndürüldüğünden bu döneme de sorunlarla başlandığı aktarıldı.
Seycan açıklamasında TEOG ile Öğrencilerin Meslek Lisesi, İmam Hatip ve Açık Liseye Mahkûm edildiğini söyledi ve yönetici atamalarının Sendikal-Siyasal Referanslarla belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.


ADRESE TESLİM GÖREVLENDİRMELER…


Seycan, Başından sonuna siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksundur. MEB okul müdürlerinin değerlendirilmesi sürecinde çok sayıda okulda “adrese teslim” görevlendirmeler yaparak, bir kez daha siyasi iktidarın en stratejik kurumu olduğunu göstermiştir. Yıllardır eğitim kurumlarını “şirket” gibi yönetip, okullarımızı “ticari işletme” haline getiren MEB, başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bugüne kadar eğitimde yaşanan piyasa merkezli dönüşüm sürecinin karşısında engel olarak gördüğü okul müdürlerini tek tek tespit ederek görevden almıştır.” İfadesini kullandı.


Seycan, eğitimde zorunlu rotasyon olmaması, öğretmen ve personel açıkları kapatılması, ataması yapılmayan öğretmen sorunun çözülmesi ve Okul öncesi eğitim ikili değil, tam gün ve zorunlu olması gerektiği söyledi.


Açıklamasına hükümeti eleştirerek devam eden Seycan, sorunları giderici çalışmalar yapmak yerine sorunlara yeni sorunlar, saldırılarına yeni saldırılar eklendiğini ifade etti. Seycan, tüm saydığı sorunlara dur demek ve taleplerine dikkat çekmek için Eğitim-Sen ,Türk Eğitim Sen ve Eğitim- İş olarak 24 Eylül 2014 tarihinde bir günlük iş bırakacaklarını belirtti.

 

Haber: S. Kaşkır