Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Bölümü öğrencilerine önemli imkânlar sunuyor. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kaynaşlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celalettin İçmeli, meslek yüksekokulunda hemen hemen bütün bölümlerin sanayi kuruluşlarıyla işbirliğinde olduğunu belirterek, ülke sanayisinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununa, yapılan işbirlikleriyle çözüm aradıklarını söyledi.

 

 


Teoride öğrendikleri pratiğe dökülüyor


Öğrencilerin, eğitimlerinin ilk gününden itibaren donanımlı laboratuvarlarda eğitim gördüklerini ifade eden Müdür İçmeli, Lastik ve Plastik Teknolojisi Bölümü'nün bölgede faaliyet gösteren sektörün önde gelen firmalarında staj imkânı sunduğunu söyledi. İçmeli, öğrencilerin böylelikle teoride öğrendikleri bilgileri, pratik iş hayatında uygulama fırsatını yakalayarak mezuniyetleri sonrası iş bulma sıkıntısı yaşamadıklarını belirtti.

 

 


İşsizlik sorununa çözüm getiriyoruz


Lastik ve Plastik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hüsnü Gerengi ise üniversite sanayi iş birlikleri hakkında detaylı bilgiler vererek, öğrencilerin bu programı tercih etmelerinin ileriki meslek yaşantılarında faydalarına olacağını vurguladı. Gerengi, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorununa programımızla çözüm getiriyoruz. Sanayi ile iç içe olduğumuzdan sektörün sorunlarını ve ihtiyaçlarını iyi biliyoruz. Konuştuğumuz tüm sanayi firmaları kalifiye ara eleman ihtiyacının giderek arttığını ifade etmekteler. Özellikle gençlerimizi bölümümüze okumak için davet ediyoruz. Geleceği olmayan bir bölüm okumak yerine, bölümüzü tercih ederek hem üniversitemizin laboratuvar imkânlarından faydalanarak teorik bilgi sahibi olup, hem de sanayi işbirliklerimizle sağladığımız burs imkânlarından faydalanabilirler. Bölümü bitirdiklerinde kollarındaki altın bilezikleriyle geleceklerini daha iyi görebileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: C. Üstüner