AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Vural ile biraraya gelerek yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası'nda DÜ Akçakoca İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Vural ile toplantıda biraraya gelen Çakır, fakülte yapımına ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Vural'dan bilgi alarak, bundan sonra neler yapılabileceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Vural, inşaatın yapımında dernek olarak güçlerinin buraya kadar yettiğini belirterek, ''Bundan sonrası milletvekilimiz Çakır'ın gayreti ve sağlayacağı destekle mümkün olacaktır. Biz inşaat yapımının üniversiteye devri konusundaki işlemleri tamamladık. Fakülte inşaatının yapım işini (ilgilenmesi amacıyla) milletvekilimiz Çakır'a devretmek istiyoruz. Biz dernek olarak, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte sizin çalışmalarınıza yardımcı olacağız'' dedi.

Çakır ise bu konunun kendisi için özel bir konu olduğunu dile getirerek, şuana kadar 2012 yatırım programına alınan bazı girişimlerinin olduğunu hatırlattı. Bunun bütçeye aktarılması halinde sorunun birinci ayağının çözüleceğini öne süren Çakır, ''Rektörlükle yaptığım görüşmelerde inşaatın tamamlanması için 6,5 bin lira civarında bir bütçenin gerektiği ifade edildi. Bu yıl mutlaka az ya da çok bir ödenek konması gerek. Bunun için diğer vekil arkadaşlarımla çalışmalarımız olacak. Bana devrettiğiniz bu işi, Allah izin verirse bu dönem içinde tamamlanmasını sağlarız. Bu benim memleketim için büyük bir kazanç, benim için de bahtiyarlık olur'' diye konuştu.

Toplantının sonunda Vural, fakültenin yapım işinin devredilmesine yönelik hazırladıkları ve üniversiteye verdikleri dosyanın bir örneğini de Çakır'a verdi.

Haber; H. İŞCAN